Αντιπαράθεση για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Θεσσαλονίκης

 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης βρέθηκε και σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παραχώρηση της πλατείας Αρχαίας Αγοράς στο Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την επιστολή των επαγγελματιών προς το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, οι οποίοι ζήτησαν την παραχώρηση της πλατείας Αρχαίας Αγοράς από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, προκειμένου να στηθούν μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, καρουσέλ και τρενάκι για τα παιδιά.

    "Ηρθατε τώρα να διαμαρτυρηθείτε ότι τρία παιχνίδια και σπιτάκια για τις ΜΚΟ μεταφέρονται από το κομμάτι της Πλατείας Αριστοτέλους στην Αρχαία Αγορά. Σε μια αγορά συγκροτημένη για να δίνουν τα προϊόντα τους. Μου κάνει τρομερή εντύπωση. Πρέπει κάπως να κάνετε αντιπολίτευση, όμως να υπάρχουν και κάποια όρια", ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.  

 Για το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο δήμος θα επιβαρυνθεί με 140.000 ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός των συνολικά 180 καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν από τις 10 Δεκεμβρίου σε όλη την πόλη. 'Όσο για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές, όπως είπε ο κ.Λεκάκης, όλα θα είναι από χορηγίες και στη συνέχεια θα παραμείνουν στο δήμο.

 "Τους διαγωνισμούς τους κάνεις το Μάρτιο και όχι τον Αύγουστο για να έχεις έγκυρο αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο. Η ευθύνη βαρύνει και τα στελέχη της υπηρεσίας. Ξέρουν ότι θα έρθουν Χριστούγεννα, κάθε χρόνο είναι στις 25 Δεκεμβρίου", υποστήριξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, με αφορμή τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση στο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

  Ο επικεφαλής της παράταξης των "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης, με γραπτή τοποθέτησή του που αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο υποστήριξε "για μια ακόμη φορά, λοιπόν, ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα από τη δημοτική αρχή".

Α. Καρ. 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana