"Χρυσό" στην ψηφιακή ασφάλεια για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου

 

Μια μεγάλη διάκριση κατέκτησε το 1ο δημοτικό σχολείο Σίνδου. Έλαβε τη χρυσή πιστοποίηση ψηφιακής ασφάλειας στο διαδίκτυο με βάση τις προδιαγραφές eSafety παρέχοντας -έτσι- ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον στα παιδιά. Η κτήση της ετικέτας ψηφιακής ασφάλειας ενισχύει την εικόνα του σχολείου και αποτελεί κίνητρο για την ένταση της προσπάθειας για ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας.

«Τα σχολεία μας είναι υποχρεωμένα να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον στα παιδιά και ταυτόχρονα όλα τα εφόδια για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Πρόκειται για έναν τομέα άγνωστο σε πολλούς γονείς κι έτσι η διοχέτευση γνώσης για το ψηφιακό περιβάλλον προς τα παιδιά είναι πολύτιμη. Ο Δήμος μας υποστηρίζει και επιβραβεύει τέτοιες προσπάθειες». Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που, εκτός των άλλων, με τον τρόπο τους δίνουν ένα φωτεινό παράδειγμα για το συγκεκριμένο λειτούργημα», δηλώνει σχετικά ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Η πρώτη πρόσκληση για συμμετοχή του σχολείου στο πιλοτικό πρόγραμμα eSafety label έγινε τον Μάρτιο του 2014, μέσω του ενημερωτικού κόμβου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Οι εκπαιδευτικοί του 1ου δημοτικού σχολείου Σίνδου, διοργάνωσαν δράσεις ενημέρωσης και χρησιμοποιώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους πέτυχαν σε πρώτη φάση την απόκτηση της χάλκινης Πιστοποίησης eSafety. Τα παιδιά έφτιαξαν ερωτηματολόγια και αφίσες, έγραψαν ποιήματα, δραματοποίησαν ιστορίες και δημιούργησαν παρουσιάσεις με κεντρικό θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Τον Σεπτέμβριο του 2015 έπειτα από νέα αξιολόγηση έλαβε την αργυρή πιστοποίηση και φέτος κατέκτησε τη χρυσή ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας.  


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news
Περισσότερες Ειδήσεις

Με Τζ.Τζάρμους ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Τρελοί για δέσιμο» στο φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

eana