Τα πρώτα βήματα επιχειρηματικότητας μαθητών σε Θερινό Σχολείο του ΠΑΜΑΚ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Τελευταία ενημέρωση: 14:18

 

Τη δυνατότητα γνωριμίας με τον κόσμο του επιχειρείν είχαν μαθητές ηλικίας 14 -16 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στο πιλοτικό Θερινό Σχολείο με θέμα «Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας - Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες», που διοργανώθηκε από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου που πραγματοποιήθηκαν από τις 31 Αυγούστου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου επιμελήθηκαν ο αναπληρωτής καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης (επιστημονικά υπεύθυνος) και ο επίκουρος καθηγητής Κώστας Φούσκας.

"Στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσπαθούμε να φέρουμε το κομμάτι των τεχνολογιών και των επιχειρηματικών ιδεών κοντά με την υλοποίησή τους και να δείξουμε πώς μέσα από πρακτικά παραδείγματα μπορεί κάποιος να κάνει πράξη την επιχειρηματική του ιδέα. Στο πλαίσιο αυτό και επειδή αρκετοί από τους φοιτητές μας έχουν δείξει έντονη επιθυμία για επιχειρηματική δραστηριότητα, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε αυτές τις δράσεις και φέραμε παιδιά σε επαφή με τους καλούς δρόμους που μπορούν να ακολουθήσουν, όταν ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία" εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM 104,9" o κ.Φούσκας. Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου παρουσιάστηκαν και γενικότερα οι επιλογές καριέρας, που μπορεί να έχει ένας νέος.

Σύμφωνα με τον κ.Φούσκα, το επιχειρηματικό πνεύμα καλλιεργείται σε κάθε ηλικία,ενώ μαθητές έρχονται σε επαφή με την επιχειρηματικότητα και μέσα από δράσεις του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece). "Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αν σε κάποιους νέους αρχίσουμε και προωθούμε περισσότερο αυτή την ιδέα μπορούν πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο εύκολα να εξετάσουν κι αυτή την προοπτική σε μία χώρα όπου η επιχειρηματικότητα είναι συνήθως συνυφασμένη με μεγαλύτερες ηλικίες" πρόσθεσε.

Επιχειρηματικότητα πριν από το πανεπιστήμιο

"Σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ οι επιχειρηματίες και κυρίως οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας είναι νεαρής ηλικίας. Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες που δεσπόζουν στο κομμάτι της τεχνολογίας σήμερα είναι σε πολύ μικρές ηλικίες. Υπάρχει πεδίο να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο το κομμάτι της επιχειρηματικότητας πριν το πανεπιστήμιο", υπογράμμισε.

Κατερίνα Γιαννίκη  


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana