Αποστολή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα Σκόπια: Αστυνομικός κλοιός έξω από τη Βουλή, όπου τίποτα δεν μαρτυρά τη χθεσινή ένταση

Τελευταία ενημέρωση: 15:02

 

Μεσημέρι Παρασκευής έξω από το κοινοβούλιο των Σκοπίων και ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι αυτός των αστυνομικών που φρουρούν το κτίριο μετά τα χθεσινά επεισόδια, αλλά και των δημοσιογράφων των λιγοστών τηλεοπτικών συνεργείων -τοπικών κατά βάση- που έχουν στήσει τις κάμερές τους απέναντι από την κεντρική είσοδο, περιμένοντας κάποια ...κίνηση.

"Προς το παρόν όλα είναι ήσυχα. Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του κοινοβουλίου και μέσα γίνεται αποτίμηση των ζημιών που έγιναν κατά τη χθεσινή έφοδο των διαδηλωτών", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιογράφος αλβανόφωνου τηλεοπτικού καναλιού.

Λίγο πριν από τον αστυνομικό κλοιό, που αποτρέπει τους περαστικούς να πλησιάσουν στο κτίριο της βουλής, ένας υποστηρικτής του VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, με ένα πλακάτ ανά χείρας, που από τη μία πλευρά έχει τη σημαία της ΠΓΔΜ, στέκεται αγέρωχος να φωτογραφηθεί και με το δεξί του χέρι σχηματίζει το σήμα της νίκης.

Οι δρόμοι γύρω από το κοινοβούλιο είναι αποκλεισμένοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων τα καφέ και τα εστιατόρια είναι γεμάτα με κόσμο που φαίνεται ν' απολαμβάνει το ηλιόλουστο μεσημέρι. Στην ερώτηση πώς βλέπουν τα χθεσινά επεισόδια, αποφεύγουν να απαντήσουν μ' ένα ζεστό χαμόγελο και επικαλούμενοι το "φράγμα" της γλώσσας".

των απεσταλμένων μας Σ. Παπαδοπούλου, Φ. Γρηγοριάδη

Το πλήρες τηλεγράφημα των απεσταλμένων μας Σ. Παπαδοπούλου, Φ. Γρηγοριάδη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα Σκόπια: Επιφανειακή ηρεμία μετά τα χτεσινά επεισόδια

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news
Περισσότερες Ειδήσεις

Τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο του ΕΚΘ Π. Αβραμόπουλο σε ημερίδα για τα 100 χρόνια

Σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου περιπατητικών μονοπατιών 

eana