Εκδήλωση για ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο Α.Π.Θ.

Τελευταία ενημέρωση: 12:24

 

Το Industry 4.0 και το Internet of Things αποτελούν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η οποία επιφέρει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας, ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα και δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκδήλωση ενημέρωσης (12:00 έως τις 14:00) πάνω στις εξελίξεις της τεχνολογίας στο κόκκινο κτήριο του Α.Π.Θ.. Αρχικά στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δρ. Βασίλειος Νάσης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Drexel, USA και ιδρυτής της Netronix Inc. μίας πολύ πετυχημένης εταιρείας (internet of things- διαδίκτυο των πραγμάτων, των συσκευών) που ο ίδιος έχει στήσει.

Τον Έλληνα καθηγητή και επιτυχημένο επιχειρηματία προσκάλεσε στην Θεσσαλονίκη ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Περικλής Μήτκας, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm”, με στόχο να μοιραστεί τις ιδέες του και να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για την ίδρυση παρόμοιων διαδικτυακών επιχειρήσεων.

“Πριν από δύο μήνες σε ένα ταξίδι μου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ γνώρισα τον Έλληνα καθηγητή, ηλεκτρολόγο μηχανικό. Του ζήτησα την επόμενη φορά που θα έρθει στην Ελλάδα να τον έχουμε ομιλητή για να δώσει ένα παράδειγμα πώς στήνεις μία εταιρεία. Έτσι ο Βασίλης Νάσης είναι σήμερα στη Θεσσαλονίκη” σημείωσε ο κ. Μήτκας. “Περιμένουμε νέους, φοιτητές, ανήσυχα πνεύματα να ακούσουν και για την εξέλιξη της τεχνολογίας και πώς εκμεταλλευόμενοι μία καλή ιδέα μπορούν να στήσουν μία επιτυχημένη εταιρεία”.

Οι κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται στην εξέλιξη της τεχνολογίας, προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες, όπως σχολίασε ο πρύτανης του ΑΠΘ, στους Έλληνες, στους φοιτητές να δημιουργήσουν εταιρείες χωρίς να χρειάζονται τεράστια κεφάλαια, δεδομένης μάλιστα της φυγής νέων ανθρώπων στο εξωτερικό.

“Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας οδηγεί σε ένα “περιβάλλον” που οι συσκευές θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Δεν μπορούμε να φανταστούμε εύκολα τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει, μαζί όμως δίνει και μοναδικές ευκαιρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Έλληνες χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τη χώρα γιατί γενικότερα η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναπτύσσεται οπουδήποτε και να έχει πελάτες σε όλο τον κόσμο” υπογράμμισε ο κ. Μήτκας.

“Είναι μία ευκαιρία να μείνουν νέα μυαλά και ικανοί άνθρωποι στην Ελλάδα. Είναι ένα τρόπος ανάπτυξης της οικονομίας που ταιριάζει στη χώρα, δεν απαιτεί μεγάλη, βαριά επένδυση. Απαιτεί μυαλό, που το έχουμε και δουλειά “είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Α.Π.Θ.

Στην εκδήλωση θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση μεταξύ επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και φοιτητών σχετικά με τις διάφορες πτυχές του θέματος και τις δυνατότητες συνεργασίας. Οι μετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις απορίες τους και να λάβουν απαντήσεις.

Επιμέλεια Ελένη Μπιμπίκου

Συνέντευξη στον Σωτήρη Κυριακίδη

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana