Καστοριά: Αγρότες παρέδωσαν συμβολικά τα κλειδιά των τρακτέρ

Τελευταία ενημέρωση: 18:19

 

Καστοριά: Αγρότες παρέδωσαν συμβολικά τα κλειδιά των τρακτέρ στο διευθυντή της ΔΟΥ

Σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας Καστοριάς προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κόμβο της Εγνατίας οδού, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. 

Με περισσότερα από είκοσι τρακτέρ απέκλεισαν για δύο ώρες τον δρόμο και την είσοδο των γραφείων της Εφορίας Καστοριάς, ενώ επιτροπή αγροτών, εκτός από την λίστα με τα αιτήματά τους, παρέδωσαν συμβολικά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τα κλειδιά των τρακτέρ τους στον διευθυντή της ΔΟΥ.

Ο επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών, Δημήτρης Μόσχος, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι "οι αθρόες ελληνοποιήσεις σε όλα τα προϊόντα, αλλά κυρίως στα φασόλια και τα μήλα που συγκαταλέγονται στην παραγωγική προμετωπίδα της περιοχής". "Δυστυχώς" -κατέληξε - "όλα αυτά γίνονται με την ανοχή και την αδιαφορία του κράτους".

Εκτός από τα απούλητα προϊόντα, που έχουν στις αποθήκες τους, οι αγρότες διαμαρτύρονται και για τις μεγάλες καθυστερήσεις των κλιμακίων του ΕΛΓΑ να εκτιμήσουν αρχικά τις ζημιές και να αποζημιωθούν στην συνέχεια για τις 

καταστροφές που έχουν υποστεί από τις ασταθείς κλιματικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων.

Σπ.Κουταβάς

Κλειστή και στα δύο ρεύματα, σε Νίκαια και Πλατύκαμπο, η εθνική οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης, από τα μπλόκα των αγροτών 

Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στη Νίκαια και τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, μετά την απόφαση των αγροτών από το μπλόκο του Πλατυκάμπου να παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό και να αποκλείσουν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες του μπλόκου προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος.

Την ίδια ώρα, το ρεύμα προς Αθήνα στην εθνική οδό παραμένει κλειστό επ' αόριστον από τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, με τους αγρότες να προετοιμάζονται να υλοποιήσουν την απόφασή τους και να πραγματοποιήσουν αγροτικό συλλαλητήριο προς το κέντρο της Λάρισας, σήμερα στις 18:00.

Η.Σ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana