"Με άλλο βλέμμα" από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Τελευταία ενημέρωση: 18:28

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διοργανώνει, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα "Με άλλο βλέμμα" και συνομιλεί με το κοινό της πόλης με ένα διαφορετικό τρόπο, μέσα από ιστορίες που αποτυπώθηκαν στη μεγάλη οθόνη. 


    Οι ταινίες, που προβάλλονται από σήμερα 14 έως τις 16 Νοεμβρίου, πραγματεύονται κοινωνικά θέματα, το θέμα της εξάρτησης και τις ευρύτερες πτυχές του, το θέμα της κοινωνικής επανένταξης, ανθρώπινες σχέσεις και συναισθήματα. 


     "Στόχος μας είναι να γνωριστούμε με το κοινό της πόλης έναν διαφορετικό τρόπο, να έρθει να δει τις ταινίες, να συζητήσει μαζί μας, να ενημερωθεί για τις δράσεις μας. Με το κινηματογραφικό αφιέρωμα "Με άλλο βλέμμα", βγαίνουμε έξω και προσεγγίζουμε τον κόσμο της πόλης", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η ψυχολόγος από το θεραπευτικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, Ιωάννα Καλού.  


    Στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με το κοινό της πόλης, που λαμβάνει χώρα αμέσως μτά τη λήξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι κινηματογραφικές ταινίες γίνονται το μέσο για την άρση των προκαταλήψεων και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα της εξάρτησης. 


    Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου συνεργάζεται για τέταρτη χρονιά με τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και συμβάλει θετικά στη διοργάνωση του κινηματογραφικού αφιερώματος παρέχοντας τον χώρο, την υποδομή, βοηθώντας σε τεχνικά μέσα και προτείνοντας ταινίες, ανέφερε η κ. Καλού.


    Στην οργάνωση και υλοποίηση του τριήμερου κινηματογραφικού αφιερώματος συμμετέχουν το προσωπικό και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και συμμετέχοντες σε θεραπευτικά προγράμματα. "Ο κόσμος ανταποκρίνεται, υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στις προβολές και εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για τις ταινίες και για να γνωρίσουν το έργο και τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ", σημείωσε η κ. Καλού.


    Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο της απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.


    Το κινηματογραφικό αφιέρωμα “Με άλλο βλέμμα” πραγματοποιείται στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ κάθε χρόνο το τριήμερο αμέσως μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Φέτος οι προβολές αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 16 Νοεμβρίου.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana