Εκπαιδευτικές-επιχειρηματικές δράσεις του ΠΑΜΑΚ στο Δήμο Σερρών

Τελευταία ενημέρωση: 13:27

 

Ως πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους, σχεδιάζεται να λειτουργήσει η πενταετής συνεργασία, που θα έχουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Δήμος Σερρών. Το σχετικό σύμφωνο, που υπέγραψαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης και ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, προβλέπει την από κοινού υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της διά βίου μάθησης και της επιχειρηματικότητας.

«Θέλουμε να προωθήσουμε στον Δήμο Σερρών προγράμματα διά βίου μάθησης, μέσω της χρήσης καινοτόμων εκπαιδευτικών διαδικασιών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαπράνης, προσθέτοντας ότι «δύο άξονες, πολύ σημαντικοί στο πλαίσιο της συμφωνίας, είναι η εκπόνηση ενός master plan από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον συνεδριακό τουρισμό και την ανάπτυξή του στον Δήμο Σερρών και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της δημιουργίας θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) στην περιοχή από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που μπορεί να αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης».

Η συμφωνία είναι πενταετής και στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν στις Σέρρες ημερίδες, συνέδρια, θερινά σχολεία και καλλιτεχνικά δρώμενα. Σε πρώτη φάση μία ομάδα, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους και των δύο πλευρών, θα καθορίσει προτεραιότητες και χρονικά σημεία ολοκλήρωσης των συγκεκριμένων δράσεων. Η ομάδα θα συνεδριάζει 3-4 φορές τον χρόνο, ούτως ώστε να παρακολουθεί την πρόοδο υλοποίησης της συμφωνίας. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα αναλάβει την εκπόνηση των οικονομικοτεχνικών μελετών των προβλεπόμενων δράσεων.

Σ.Α.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana