Επιχείρηση διάσωσης μικρών πελαργών από στύλο της ΔΕΗ

Τελευταία ενημέρωση: 14:08

 

Επιχείρηση διάσωσης ενός μικρού πελαργού, που έπεσε από τη φωλιά του, η οποία ήταν φτιαγμένη πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, στήθηκε από εθελοντές της "Δράσης για την άγρια ζωή" και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Συγκεκριμένα, φωλιά πελαργών που βρισκόταν πάνω σε στύλο της ΔΕΗ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έγειρε, με αποτέλεσμα ένα από τα πελαργάκια που είχαν γεννηθεί σε αυτή να πέσει στο έδαφος. Αμέσως οι περίοικοι επικοινώνησαν με τη "Δράση για την άγρια ζωή" και εθελοντές της οργάνωσης παρέλαβαν το νεοσσό.

Επειδή, όμως, ο κίνδυνος να πέσουν και τα άλλα δύο μωρά ήταν πολύ μεγάλος, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ μετέβη στην περιοχή, κατέβασε τα μωρά και στη συνέχεια ξήλωσε τη φωλιά που είχε γείρει και την αντικατέστησε με καινούργια.

Μέρος της παλιάς φωλιάς μεταφέρθηκε στην καινούρια στεφάνη και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μέσα τα μικρά πελαργάκια, με τους γονείς τους να περιμένουν μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες αποκατάστασης, από τις στέγες των γύρω σπιτιών.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana