Μαθητές του Δ. Νεάπολης-Συκεών μυούνται στα μυστικά του δάσους

 

Στα μυστικά του Δάσους θα μυηθούν σήμερα, μαθητές του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, μέσα από την εκδήλωση «Περιβάλλω, δεν αναβάλλω», που ο δήμος διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι μικροί μαθητές συναντώνται στο δημοτικό γήπεδο μπάσκετ (περιοχή ΔΕΛΑΣΑΛ) στη Δ.Ε. Πεύκων, και επί δίωρο (10 π.μ.-12 μ.) θα γνωρίσουν τα μυστικά του δάσους.

Η δράση, με τίτλο «Το δάσος της περιοχής μας-ένα οικοσύστημα που πρέπει να προστατεύσουμε», υλοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες των 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Πεύκων. Αυτή επικεντρώνεται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το δάσος, τη σημασία του ως οικοσύστημα, την άμεση σχέση και αλληλεπίδρασή του με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του, τους κινδύνους που απειλούν τη βιωσιμότητά του (απορρίμματα, πυρκαγιές, διάβρωση, κ.ά.), όπως επίσης για την ορθολογική διαχείρισή του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστική συζήτηση για το δάσος ως οικοσύστημα, βιωματικές δραστηριότητες σε ομάδες, κυνήγι θησαυρού, κ.ά.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana