Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με παιχνίδι

Τελευταία ενημέρωση: 09:40

 

Με μία χαρούμενη γιορτή για τα παιδιά θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα, την Κυριακή 11 Ιουνίου. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και ο Δήμος Δέλτα διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού και καλούν τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Δήμου Δέλτα, αλλά και των γειτονικών δήμων και της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν και να γνωρίσουν το Κέντρο Πληροφόρησης και τη νέα του ενημερωτική έκθεση!

Από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, προκειμένου να μάθουν για το πολύτιμο περιβάλλον μας διασκεδάζοντας. Μεταξύ αυτών, εργαστήρια κηπουρικής για παιδιά, χειροτεχνίας και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και κινητικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον.

Τα παιδιά, θα δουν από κοντά την «Μυρμηγκοφωλιά», για να μάθουν πως λειτουργεί και συνεργάζεται μία ζωντανή αποικία μυρμηγκιών, και θα μάθουν παίζοντας πώς εξοικονομούμε νερό. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση βιβλίων των εκδόσεων Διάπλους, συνοδεία θεατρικού παιχνιδιού, ενώ τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου Χαλάστρας θα παρουσιάσουν τη φετινή τους παράσταση με τίτλο «Ο άνθρωπος και οι τέσσερις εποχές», ένα δραματοποιημένο παραμύθι που εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και την εναλλαγή των εποχών. Αλλά και οι… μαμάδες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εργαστήρι κατασκευής χρήσιμων αντικειμένων με τη χρήση υλικών που βρίσκουμε στον κήπο ή στο σπίτι.

Τέλος, στην αίθουσα προβολών του Κέντρου Πληροφόρησης θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών με θέμα το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και η ταινία-ντοκιμαντέρ «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ένας άγνωστος θησαυρός», ενώ οι επισκέπτες θα ξεναγούνται στην νέα ενημερωτική έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana