Η τουριστική ανάπτυξη της πόλης στο πλαίσιο του 28ου Money Show

Τελευταία ενημέρωση: 15:07

 

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και το νέο της πρόσωπο παρουσιάζει ευκαιρίες. Εν προκειμένω, επενδυτικές. Μαζί με την ανάπτυξη του τουρισμού συμπορεύεται και η αύξηση του ενδιαφέροντος για ακίνητα, με στόχο την τουριστική τους αξιοποίηση είτε άμεσα, είτε σε δεύτερο χρόνο. Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης στο 28ο Money Show Θεσσαλονίκης, η Πέννυ Κοτρώτσιου, Σύμβουλος ακινήτων Remax Rise, η οποία ανέφερε ότι οι αγοραστές ακινήτων συνεχώς αυξάνονται. «Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα, ανάμεσά τους και οι λεγόμενες ευκαιρίες, όπου σε πολλές περιπτώσεις η τιμή πώλησης μπορεί να είναι μειωμένη μέχρι και 60%», υπογράμμισε.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που συνεχώς αναπτύσσεται τουριστικά και εκτιμώ, πλέον, ότι είναι έτοιμη για επενδύσεις», δήλωσε ο Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το τμήμα Τουρισμού.

Η συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από τρεις βασικούς θεματικούς άξονες που αφορούσαν την εικόνα που παρουσιάζει η νέα επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη, πώς αντιμετωπίζουν την πόλη ως τουριστικό προορισμό οι Ευρωπαίοι τουριστικοί πράκτορες και κατά πόσο αποτελεί προορισμό φιλικό για μια οικογένεια. 

Ο Δημήτρης Κιούκας, Γενικός Διευθυντής Ammon express, μίλησε για ένα νέο προϊόν που γεννήθηκε από την ανάγκη να συνδεθεί η Θεσσαλονίκη με πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς, δημοφιλείς για τους επισκέπτες, οι οποίοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Σε πρώτο στάδιο, τρία λεωφορεία συνδέουν την πόλη με τη Βεργίνα, το Άγιον Όρος και τα Μετέωρα. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει τη διαδρομή που θα επιλέξει, μέσω του διαδικτύου και να το συνδυάσει με την αγορά εισιτηρίων για το μουσείο ή το αξιοθέατο που θέλει να επισκεφτεί. Πρόκειται για μια εταιρεία χαμηλού κόστους. Το πρώτο δρομολόγιο, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βεργίνα, ξεκίνησε στις 19 Μαΐου, ενώ 2 Ιουνίου θα αρχίσουν και τα υπόλοιπα δύο. 

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Αρσενικός, Transfer and Operations Manager της TUI, σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη έχει πολλές προοπτικές να αναπτυχθεί τουριστικά και να αποκτήσει μαζικότερη ροή τουριστών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τους 35.000 τουρίστες που ήρθαν μέσω της TUI , στο αεροδρόμιο της πόλης, οι οποίοι ενδιαφέρονται κατεξοχήν για τη Χαλκιδική, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον οι 5.000 επισκέφτηκαν οργανωμένα τη Θεσσαλονίκη.

Ν.Καζαντζίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana