Σύνδεση εξπρές Θεσσαλονίκης με Βεργίνα, Μετέωρα και Άγιον Όρος

 

Νέα υπηρεσία, που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη να γνωρίσει δημοφιλείς προορισμούς πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής, έρχεται να προστεθεί στο τουριστικό προϊόν της πόλης. Πρόκειται για υπηρεσία από εταιρεία χαμηλού κόστους, που πραγματοποιεί απευθείας δρομολόγια με λεωφορεία στη Βεργίνα, το Άγιον Όρος και τα Μετέωρα, τα οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να "κλείνει" μέσω του διαδικτύου. Οι εκδρομές για τη Βεργίνα ξεκίνησαν στις 19 Μαΐου και είναι καθημερινές ενώ στις 2 Ιουνίου αναμένεται να αρχίσουν και οι υπόλοιπες δύο.

Τα παραπάνω στοιχεία ανέφερε ο Δημήτρης Κιούκας, γενικός διευθυντής της Ammon express, στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της εταιρείας, που εγκαινιάζει τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Σύμφωνα με την Ελένη Σπανοπούλου, εκπρόσωπο της εταιρείας, σε συνεργασία τόσο με το υπουργείο Πολιτισμού, τις εφορίες αρχαιοτήτων, όσο και με άλλους φορείς, στη διάρκεια της διαδρομής παρέχεται στον επιβάτη του λεωφορείου ενημερωτικό υλικό για τα σημεία που θα επισκεφτεί. Πληροφορίες δίδονται επίσης και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου εκτός από τα εισιτήρια για το λεωφορείο ο ταξιδιώτης θα μπορεί μελλοντικά να αγοράσει εισιτήρια για το μουσείο ή το αξιοθέατο που θέλει να επισκεφτεί.

"Οι πολιτιστικές διαδρομές που υπάρχουν νοητά θα πρέπει να γίνουν προϊόν συγκεκριμένο, το οποίο θα διαμορφώνει μια συγκεκριμένη τουριστική εμπειρία στον επισκέπτη που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και την ιστορία. Εκείνος είναι αυτός που μετά θα γίνει ο καλύτερος υποστηρικτής του κάθε προορισμού μεταφέροντας τις εντυπώσεις του" σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Το πρόβλημα της σύνδεσης της πόλης με τις γύρω περιοχές υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, επισημαίνοντας ότι παρόλο που "η Βεργίνα είναι ο νούμερο ένα προορισμός στις προτιμήσεις των τουριστών με τα Μετέωρα να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, οι επισκέπτες της πόλης δυσκολεύονται να τα προσεγγίσουν". "Αυτή η υπηρεσία συνεπώς ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλουτίζεται συνέχεια με τουριστικές υπηρεσίες”, σημείωσε ο κ.Πέγκας και πρόσθεσε ότι παρατηρείται "μεγάλη κινητικότητα κυρίως από νέους ανθρώπους όχι μόνο γενικά στο χώρο του τουρισμού αλλά και στον ψηφιακό κόσμο και το διαδίκτυο".

Όπως επεσημάνθηκε στην παρουσίαση η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και τα αγγλικά ενώ σχεδιάζεται πολύ σύντομα να υπάρχει σε περίπου επτά γλώσσες. Ήδη έχουν γίνει κρατήσεις από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Γερμανία.

Νικόλ Καζαντζίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana