Κατεδαφίζονται ετοιμόρροπα οικοδομήματα στον πρώην στρατόπεδο Π. Μελά

Ξεκίνησε η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με συντονισμό της επιχείρησης από μονάδες του στρατού που διεκπεραιώνουν με δικά τους μηχανολογικά μέσα την επιχείρηση και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

«Ενίοτε κάποιοι αγώνες δικαιώνονται…΄΄ είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελετή παράδοσης, ενώ ο δήμαρχος είχε τονίσει ότι «Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορία του στρατοπέδου κι αυτό δεν είναι άλλο από την αξιοποίησή του», επικαλούμενος και τη πρόταση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη θέση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δέκα εκατομμύρια θα έρθουν από τις ΟΧΕΒΑ.

Με τις εργασίες κατεδάφισης, γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις τόσο της Πολιτείας όσο και της Διοίκησης. Ο δήμαρχος Δ. Δεμουρτζίδης, ανέφερε με την έναρξη των εργασιών:

«Οι κατεδαφίσεις αφορούν οικοδομήματα που κρίθηκαν επικίνδυνα για την ασφάλεια των επισκεπτών (προσκτίσματα, υπόστεγα και ερείπια) και που καθορίστηκαν με βάση αναλυτικές καταγραφές, αποτυπώσεις και αξιολογήσεις της κατάστασης διατήρησής τους.

Οι καταγραφές αυτές περιλήφθηκαν στο στρατηγικό σχέδιο που εκπόνησε ο Δήμος Παύλου Μελά για την μετατροπή του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο και στη συνέχεια συμφωνήθηκαν με τις επιτελικές υπηρεσίες του στρατού”.