Πάνω από 12.000 Βορειοελλαδίτες θα εκδράμουν για τις γιορτές του Πάσχα

Με ελαφρύτερες βαλίτσες λόγω λιγότερων διανυκτερεύσεων και με μικρότερο προϋπολογισμό για δαπάνες έναντι των προηγούμενων χρόνων, οι Βορειοελλαδίτες ετοιμάζονται πάντως  να εκδράμουν εκτός των ...τειχών των πόλεών τους και φέτος το Πάσχα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Αν κι έχουν συμπτύξει τις ημέρες απόδρασής τους (τετραήμερο στο εξωτερικό και τριήήμερο στο εσωτερικό), ωστόσο από τις κρατήσεις που έκαναν προκύπτει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα της διαμονής τους, έχοντας επιλέξει τετράστερα καταλύματα. "Φέτος οι Βορειοελλαδίτες εκδρομείς έκαναν τις κρατήσεις για τις εορτές του Πάσχα από τον Ιανουάριο και η διαδικασία κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο" επισήμανε ο κ. Θεολόγης, προσθέτοντας ότι "αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, παρά το γεγονός ότι με αυτήν την πρακτική ο εκδρομέας κερδίζει ποσοστό έκπτωσης ως και 20%".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεολόγης σημείωσε ότι φέτος ο αριθμός των Βορειοελλαδιτών που έχουν "κλείσει" ταξίδια στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για τις εορτές του Πάσχα είναι ελαφρώς μικρότερος σε σχέση με την περσινή περίοδο, κατά 5%-10%. Συνολικά υπολογίζεται -με βάση τις κρατήσεις- ότι ετοίμασαν βαλίτσες για οργανωμένα ταξίδια 12.000 άτομα, έναντι 14.000 πέρυσι, όπως τόνισε ο κ. Θεολόγης.

Ελενα Αλεξιάδου