"Οktoberfest 2016”- Γιορτή μπίρας στη Θεσσαλονίκη

Με την φιλοδοξία των οργανωτών ότι οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν φέτος τους δέκα χιλιάδες,  πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στους χώρους της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, το \"Οktoberfest 2016” κατά τα πρότυπα, και τηρουμένων των αναλογιών,της περίφημης γιορτής της μπίρας του Μονάχου.


Είναι η δέκατη τρίτη χρονιά που οργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής  Σχολής, η γαστριμαργική αυτή πανδαισία με παραδοσιακή γερμανική μπίρα, λουκάνικα και βαυαρέζικες, αυστριακές αλλά και ελληνικές μουσικές, γεγονός που κατατάσσει το oktoberfest στα αξιοσημείωτα κοινωνικοπολιτιστικά δρώμενα της πόλης. 
Και δεν είναι μόνο οι απόφοιτοι της Γερμανικής σχολής με τα συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά και τα μέλη της μικρής γερμανικής παροικίας της πόλης, που συρρέουν από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ για να απολαύσουν εδέσματα και μουσική. 


Το “θεσσαλονικιώτικο” Οktoberfest, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου, σήμερα, ο πρόεδρος του συλλόγου και επί σαράντα χρόνια γυμνασιάρχης της σχολής κ. Αστέριος Κρεμέτης, αποτελεί (και) αφορμή συνάντησης για πολλούς Έλληνες, πρώην μετανάστες στην Γερμανία, που καταφθάνουν για να συναντηθούν με παλιούς φίλους και να “ταξιδέψουν”, της μπίρας  βοηθούσης, στα δύσκολα, πλην προσοδοφόρα οικονομικά για τους περισσότερους, χρόνια της ξενιτιάς. 


Σ.Τζίμας