Στάση εργασίας στην ΕΥΑΘ

Τελευταία ενημέρωση: 11:51

 

Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη, όπως επισημαίνουν, προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού, μέσω της ένταξης της εταιρείας στα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου. Στις 12 το μεσημέρι αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, στην οποία "θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους από αύριο".

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ επισημαίνεται ότι οι εταιρείες που εντάσσονται στο Yπερταμείο θα μπορούν να πωληθούν σε ιδιώτες είτε εξολοκλήρου είτε σε ένα σημαντικό ποσοστό τους, το οποίο συνήθως συνοδεύεται από το μάνατζμεντ. 

"Με την ει­σα­γω­γή της ΕΥΑΘ στο Υπερ­τα­μείο ουσιαστικά αλλά­ζει ο σκοπός και ο ρόλος της εται­ρεί­ας. Σή­με­ρα σκοπός της ΕΥΑΘ είναι να πα­ρέ­χει κα­θα­ρό και ποιο­τι­κό νερό [...] Πλέον ο σκο­πός της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο θα είναι η απο­πλη­ρω­μή του χρέ­ους, κάτι που συνε­πά­γε­ται ανα­γκαία αύξηση κερδών για το σκοπό αυτό, η οποία ανα­πό­φευ­κτα θα επι­διω­χθεί με αύ­ξη­ση της τιμής του νερού" υπογραμμίζουν, ενώ τονίζουν ακόμη ότι η απάντηση στο ερώτημα αν οι θέσεις εργασίες θα αυξηθούν λόγω των ιδιωτικών επενδύσεων είναι ότι στο Βε­ρο­λί­νο χάθηκαν 7.000 θέ­σεις ερ­γα­σί­ας από μι­κρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις που συ­νερ­γά­ζο­νταν με την εται­ρεία ύδρευ­σης, "λόγω των απο­πενδύσεων που έγι­ναν στο όνομα της οι­κο­νο­μί­ας και της κερ­δο­σκο­πί­ας των ιδιω­τών".

Α.Γούτα

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana