Ενωτικός εμφανίστηκε ο Γ. Μπουτάρης προκειμένου να λυθούν οι διαφορές στην παράταξή του

Τελευταία ενημέρωση: 22:41

 

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ημέρες την αντιπαράθεση με τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες και συνιδρυτές της «Πρωτοβουλίας», Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, που σημειώθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

    Στη σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας και απευθυνόμενος στους κ.κ. Αβραμόπουλο και Κουράκη, ο Γιάννης Μπουτάρης εμφανίστηκε ενωτικός, δηλώνοντας πως «είμαι ανοιχτός σε συνάντηση» προκειμένου να λυθούν οι όποιες διαφορές παρουσιάζονται στη διοικούσα παράταξη ενόψει των εκλογών του 2019.

    «Ό,τι διαφωνίες έχουμε θα τις λύνουμε στη δημοτική ομάδα και δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση στα δημοτικά συμβούλια», ανέφερε ο δήμαρχος. 

    Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπουτάρης, «έχουμε μια υποχρέωση προς την πόλη. Να ολοκληρώσουμε την πενταετία. Καλώ σε ενότητα γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε ημιτελές το έργο αλλαγής νοοτροπίας».

    Από τη συνεδρίαση απουσίαζε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος με επιστολή του άσκησε έντονη κριτική στον δήμαρχο.

    «Επέλεξα να αντιμετωπίσω με ψυχραιμία και σοβαρότητα τις δυσάρεστες καταστάσεις που δημιουργεί η ασταθής και εκρηκτική συμπεριφορά του Γιάννη Μπουτάρη», αναφέρει ο κ.Αβραμόπουλος.

    Για τη δική του προσωπική στάση, υπογραμμίζει πως «θα στηρίζω όσα θέματα προάγουν το συμφέρον της πόλης και αναβαθμίζουν το επίπεδο της ποιότητας της ζωής σε αυτήν, με βάσει τις πεποιθήσεις μου και με γνώμονα τη συνείδηση μου».

    Πριν την ανάγνωση της επιστολής, ο δήμαρχος απέστειλε σε προσωπικό ύφος μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του κ. Αβραμόπουλου αναφέροντας πως «θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι όσους εσωτερικούς καβγάδες και να έχουμε, μπορούν να λυθούν. Αυτό που μετράει είναι να λύνουμε διαφορές και να εξυπηρετούμε την πόλη». 

    Ο τέως αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, από τη δική του πλευρά έκανε λόγο για παντελή έλλειψη έργου σε αυτή τη δεύτερη θητεία της διοίκησης Μπουτάρη. 

    Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, υποστήριξε πως έχει δεχτεί έντονη κριτική για το έργο που διατελεί, κάτι που είναι «άδικο», ενώ ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, υπενθύμισε πως από το 2006 υπήρχαν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διαφορετικές απόψεις, γύρω από μια κεντρική γραμμή που την εξέφραζε τελικά ο δήμαρχος. 

    Στο έργο της διοίκησης στάθηκε και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα. Ωστόσο, εμφανίστηκε ενοχλημένη από τη στάση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και τις αιχμές προς το πρόσωπο της και την επαγγελματική της υπόσταση. Σύμφωνα με την κ.Γούλα, ο χρόνος που λαμβάνει ο κ. Αβραμόπουλος στα δημοτικά συμβούλια είναι πέραν του κανονισμού, με την ίδια να προσπαθεί να είναι δίκαιη προς όλους τους αιρετούς που επιθυμούν να τοποθετηθούν.

Α.Καρυπίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana