Τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

Τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στους τάφους των Μακεδόνων βασιλέων. «Το μνημείο αυτό δεν είναι τυχαία ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι ένα μνημείο το οποίο ξεπερνάει τα ίδια τα όρια του ελληνικού πολιτισμού, δείχνει το μεγαλείο του Μακεδονικού πολιτισμού σε όλη του την έκταση και είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που πιστεύω ότι ο κάθε επισκέπτης της Μακεδονίας θα πρέπει να επισκέπτεται» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην ταφική συστάδα του Φιλίππου του Β’. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «200.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον αρχαιολογικό αυτό χώρο κάθε χρόνο» και επισήμανε ότι ο αριθμός αυτός μπορεί και πρέπει να αυξηθεί πολύ περισσότερο. «Πιστεύω ότι κεντρικός στόχος της προώθησης αυτού του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας θα πρέπει να είναι η σύνδεση του ελληνικού πολιτισμού με το τουριστικό προϊόν, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αυτά τα ξεχωριστά σπάνια και μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία, να μπορούν να κάνουν αυτό το ταξίδι της επιστροφής στο χρόνο και να βλέπουν σε όλη του την έκταση το μεγαλείο του μακεδονικού πολιτισμού» είπε και ευχήθηκε τα έργα που δρομολογούνται να ολοκληρωθούν γρήγορα, έτσι ώστε ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου να είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες. 

Σημειώνεται ότι η πλακέτα που βρίσκεται στο στέγαστρο του μουσείου αναφέρει ότι τα εγκαίνιά του έγιναν το 1993 από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παρουσία και της τότε υπουργού πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη. Επ΄ αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο ίδιος θυμάται εκείνες τις στιγμές, δεν παρέστη ο ίδιος στα εγκαίνια αλλά ήρθε αργότερα με άλλη ιδιότητα. Πρόσθεσε ότι κάθε φορά που βλέπει αυτό το μνημείο - παρακαταθήκη όχι μόνο για τον ελληνικό αλλά για τον παγκόσμιο πολιτισμό, ανακαλύπτει κανείς και κάτι καινούριο. 

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευαν ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και τοπικά στελέχη του κόμματος.

 Φ. Γρηγοριάδης


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana