Σε επιφυλακή ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Τελευταία ενημέρωση: 11:45

 

'Εκτακτη σύσκεψη για το καιρικό πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, απόντος του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με αφορμή τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για ελαφρά χιονόπτωση ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την πολιτική προστασία έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου και προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας, Θωμάς Ψαρράς, ενώ την παράταξη των "Εντάξει" εκπροσώπησε ο Δημήτρης Κούβελας.

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του στρατού, της τροχαίας, της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων.

"Αυτή τη στιγμή έξι μεγάλες αλατιέρες και δύο μικρές βρίσκονται στην περιοχή Ντεπώ, προκειμένου με την πρώτη νιφάδα χιονιού να βγουν στους δρόμους. Επίσης, δέκα υδροφόρες είναι στο λιμάνι για να γεμίσουν αμέσως θαλασσινό νερό", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου και προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας, Θωμάς Ψαρράς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου, που παρουσιάστηκε στους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, είναι προκαθορισμένα τα δρομολόγια που θα εκτελούν οι αλατιέρες και οι υδροφόρες προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα στους δρόμους, όμοια με εκείνα που σημειώθηκαν στην πρόσφατη έντονη χιονόπτωση.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται ακόμη οχτώ μικρά φορτηγά, ενώ ήδη στις αποθήκες του δήμου υπάρχουν περισσότεροι από 400.000 τόνοι αλάτι, σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά.

'Οπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλέψεων των μετεωρολόγων, επί ποδός θα βρίσκονται συνολικά 150 εργαζόμενοι, όπως επίσης άλλοι 50 οδηγοί και χειριστές για να καλύψουν τις ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πέσει σε περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως οι 40 Εκκλησιές, η 'Ανω Τούμπα και η Τριανδρία.

"Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα...", σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο για την επιδείνωση του καιρού.

" Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σπεύδει -μετά από το αρχικό πάθημα- να προλάβει, κινούμενη με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς προχωρά σήμερα σε κινήσεις που έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα. Έστω και την ύστατη ώρα πράττει το αυτονόητο. Χαιρόμαστε επειδή με την αυστηρή, αλλά υπεύθυνη κριτική την οποία ασκήσαμε, προσφέραμε στη διοίκηση του δήμου τη γνώση που απαιτείται για να προχωρήσει στο σωστό δρόμο, έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτό σημαίνει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση", υποστήριξε ο κ.Καλαφάτης.

 

A.Καρ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana