Στα φαρμακεία βρίσκονται ήδη τα αντιγριπικά εμβόλια

Τελευταία ενημέρωση: 14:12

 

Στα ράφια των φαρμακείων βρίσκονται ήδη διαθέσιμα τα αντιγριπικά εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης. Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης έχει ήδη ολοκληρώσει την παραγγελία της που αγγίζει τα 103.000 εμβόλια για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πέλλας, Καστοριάς και Φλώρινας. Αριθμός που θεωρεί ότι θα καλύψει τις ανάγκες για την φετινή περίοδο. Η έξαρση της γρίπης στο άμεσο χρονικό διάστημα -όταν ουσιαστικά κρυώσει ο καιρός- θα ανάψει το πράσινο φως για τις πωλήσεις από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή από αυτούς που εμβολιάζονται παραδοσιακά κάθε χρόνο. Σημειώνεται ότι απαιτούνται περίπου δύο εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης του εμβολίου, δηλαδή μέχρι να δράσει και να δημιουργήσει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

“Οι ποσότητες της παραγγελίας ουσιαστικά κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με την περσινή περίοδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο www.praktoreio-macedonia.gr ο αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ, Διονύσης Ευγενίδης και συνέχισε: “Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Όμως η ζήτηση όσο πηγαίνουμε προς τον χειμώνα θα ανέβει περισσότερο. Ήδη η παραγγελία έχει γίνει από τον προηγούμενο Αύγουστο και οι ποσότητες θα φθάσουν για να καλύψουν τις ανάγκες των Θεσσαλονικέων”.

Ο κ. Ευγενίδης αποκάλυψε πως ο “κόσμος έφθασε σε σημείο να μειώνει ακόμη και τα φάρμακά του. Δεν του φθάνουν τα χρήματά του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο τζίρος σε όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με το φάρμακο να πέσει δραματικά. Αυτό οδηγεί σε συρρίκνωση του κλάδου και είναι πιθανόν να δούμε και κάποιες εταιρείες με υψηλό δανεισμό και όχι καλά οικονομικά στοιχεία να αποχωρούν από τον κλάδο”. 

 

Κυρ. Παρασίδης


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news
Περισσότερες Ειδήσεις

Αύξηση τζίρου και κερδών προ φόρων για την ΕΥΑΘ

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Πέλλα και Πιερία

eana