Β. Αποστόλου: οι προκηρύξεις μέτρων θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ το 2017

Τελευταία ενημέρωση: 16:00

 

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο προγραμματισμός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβλέπει οι προκηρύξεις του μέτρου του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης να ξεπεράσουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, σε ημερίδα που πραγματοποιείται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με θέμα «αειφόρος γεωργία και επιχειρήσεις: παραγωγική ανασυγκρότηση και προοπτικές απασχόλησης». Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι το πρόγραμμα αυτό συνολικά θα αναμοχλεύσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη πενταετία, με τους κοινοτικούς πόρους να φτάνουν τα 4,7 δισ. από το σύνολο του παραπάνω ποσού. Το χαρακτήρισε βασικό εργαλείο στον σχεδιασμό του υπουργείου, ανέφερε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο άρχισαν οι προκηρύξεις δράσεων και πρόσθεσε ότι ήδη εκχωρήθηκε το 37,5% των συγκεκριμένων πόρων στις περιφέρειες της χώρας. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το υπουργείο κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο στον αγροτικό χώρο που έχει ως βασική κατεύθυνση την υπηρέτηση του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος και επικαλέστηκε στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία, το αγροτικό εισόδημα από το 2015 μπήκε σε ανοδική τροχιά και υπήρξε άνοδος στις εξαγωγές προϊόντων διατροφής. 

Μιλώντας για το μοντέλο της αγροτικής παραγωγής που πλέον προωθείται αναφέρθηκε στην ανάγκη εκμετάλλευσης της σπάνιας βοιποικιλότητας που έχει η Ελλάδα για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, τόνισε την ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης για να βγει η χώρα από την κρίση και σημείωσε ότι αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί πρωτίστως στην ύπαιθρο και μέσα από συνεργασίες.  

Π.Γ.

Το υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζει την απασχόληση, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Ευ. Αποστόλου 

Τα «βήματα» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του συναρμόδιου υπουργείου (σσ Εργασίας) για τη δυνατότητα που δίνεται σε ανέργους του ΟΑΕΔ, να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού σε κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ (όπως προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή), παρουσίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Πρακτορείο 104,9 fm), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Θα δούμε και μέσα από τις διαδικασίες και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, ιδιαίτερα, να εργαστούν ακόμα και στη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων, μάλιστα, κάνοντας και ένα βήμα πιο πέρα, να δούμε ακόμη και ένα κομμάτι των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα στη χώρα μας να απασχοληθεί. Όμως έχουμε ένα εργόσημο για τον αγροτικό χώρο και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πληρώνονται μέσω εργοσήμου, γιατί πρέπει οπωσδήποτε ένα ελάχιστο ασφάλιστρο να υπάρχει και βεβαίως αυτούς τους ανθρώπους να τους ικανοποιούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αποστόλου, που εγκαινιάζει σήμερα το απόγευμα την 3η Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «Freskon» (27 με 29 Απριλίου) που διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Freskon μπαίνει σε περίοδο ωριμότητας και έχει εδραιωθεί και μάλιστα -όπως είπε- «με εντυπωσιακά αποτελέσματα, δεδομένου ότι αν το δούμε συνολικά - ως χώρα το 2016 είχαμε ρεκόρ εξαγωγών στα φρούτα και τα λαχανικά.  Ξεπεράσαμε 1,5 εκατ. τόνους και αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά, σε όλες θα έλεγα τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τις εξαγωγές,  οφείλουμε ένα ευχαριστώ».

Δ.Κ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana