Ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού ο Έβρος και η ΠΑΜΘ

Τελευταία ενημέρωση: 18:05

 


«Η παρουσία μας σήμερα στην Αλεξανδρούπολη αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο Έβρος και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΠΑΜΘ) είναι ψηλά στις προτεραιότητές όχι  μόνο του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού αλλά του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, στο περιθώριο των εργασιών του 1ου διεθνούς εργαστηρίου για τον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αλεξανδρούπολη.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι μπήκαν οι βάσεις ώστε η ΠΑΜΘ να πάρει τουριστικά αυτό που της αξίζει στο μέλλον, σημειώνει πως στόχευση είναι «πέρα από τους Βαλκάνιους  γείτονές μας, πέραν της Τουρκίας που αποτελεί βασικό τουρίστα της περιοχής,  να δούμε κι εκείνες τις περιοχές ανά τον πλανήτη που αναζητούν το προϊόν που η ΠΑΜΘ δίνει». 

Ο κ. Τρυφωνόπουλος αναγνωρίζει ως σημαντικό πλεονέκτημα της περιοχής το value for money, καθώς -όπως αναφέρει- ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με σημαντικά λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι σε άλλες περιοχές της χώρας, σε μία περίοδο που υπάρχει η ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο για εξαιρετικές αλλά ταυτόχρονα οικονομικότερες διακοπές. 

Σημειώνει πως η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να καθυστέρησε να έρθει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο «υπάρχει τεράστιο περιθώριο αυτό να γίνει με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Δηλαδή με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, με σύγχρονες επενδύσεις». 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana