Δ.Θεσσαλονίκης:Ζητά δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για απλήρωτες κλήσεις και δημοτικά τέλη

Τελευταία ενημέρωση: 21:31

 

Αναγκαστικό χαρακτηρίζει, μέσω ανακοίνωσης, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης το μέτρο δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών δημοτών για οφειλές είτε από πρόστιμα ΚΟΚ είτε από δημοτικά τέλη.

Συγκεκριμένα, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου, απαντά σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία" με τίτλο "Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για απλήρωτες κλήσεις", στο οποίο αναφέρεται πως ο δήμος Θεσσαλονίκης "βάζει χέρι στους [τραπεζικούς] λογαριασμούς των Θεσσαλονικέων, ενεργοποιώντας τη διαδικασία των αναγκαστικών μέτρων για όσους δεν πλήρωσαν στην ώρα τους". Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "ο δήμος Θεσσαλονίκης, υποχρεούται να κινήσει την διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα παραπεμφθούν για παράβαση καθήκοντος και θα διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά".

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, η στέρηση φορολογικής ενημερότητας είναι το πρώτο μέτρο που λαμβάνεται για ταμειακά βεβαιωμένες οφειλές, με στόχο ο οφειλέτης να προβεί σε ρύθμιση/αποπληρωμή της οφειλής του με διακανονισμό σε δόσεις, ενώ για όλες τις οφειλές αποστέλλονται ειδοποιήσεις στον οφειλέτη.

Α.Καρ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana