Σε εγρήγορση ο μηχανισμός για την προστασία του δάσους του Σέιχ-Σου

Τελευταία ενημέρωση: 09:09

 

Την ετοιμότητα του συνολικού μηχανισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών ενόψει τη θερινής περιόδου κατέγραψε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων κρατικών φορέων και Υπηρεσιών.

Όπως αναλυτικά παρουσιάστηκε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο δημοτικός μηχανισμός βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση για την προστασία του δάσους, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας συγκεκριμένες δράσεις.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκο Σιμητόπουλο, που προήδρευσε της συνεδρίασης, ο προληπτικός καθαρισμός χόρτων σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, όπως άλση και πάρκα της δικαιοδοσίας του δήμου έχει ήδη ολοκληρωθεί. Παράλληλα, ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι έτοιμα και διαθέσιμα από τη πλευρά του δήμου, με στόχο να συνδράμει με όλα τα μέσα το πολύτιμο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημαντικό μέτρο που προωθείται είναι η συντήρηση και αντικατάσταση των πυροσβεστικών υδροστομίων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κρίσιμη, όμως, είναι η αποστολή στον τομέα της πρόληψης και έγκαιρης επέμβασης σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος του Σέιχ-Σου που αναλαμβάνουν ομάδες εθελοντών, οι οποίοι θα είναι ακροβολισμένοι σε διάφορα υψώματα για να είναι σε θέση να επιτηρούν και να ελέγχουν τις δασικές εκτάσεις.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Μεραρχίας Υποστήριξης – Στρατόπεδο Νταλίπη, του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), του Αστυνομικού Τμήματος Ά.Πόλης-Άγιου Παύλου, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, του ΕΤΙΚ/ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας), της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ., της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/Μητροπολιτική Ενότητα Θεσ/νίκης, του Τμήματος Σχεδιασμού & Πρόληψης Π.Π.Α.Δ.Μ.Θ., της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης καθώς και ο Υποδιοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης. Παρόντες, επίσης, στη σύσκεψη από το δήμο Νεάπολης- Συκεών ήταν η Πρόεδρος της Δ.Ε. Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη και η Τοπική Σύμβουλος της Δ.Ε. Πεύκων Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana