Έγκριση για 43 προσλήψεις ζητά από το Υπ.Εσωτερικών ο Δήμος Δέλτα

 

Την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη 43 ατόμων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών, κατηγορίας ΔΕ και υπέβαλε ο Δήμος Δέλτα ύστερα από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δέλτα, η πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου ελήφθη σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (υπ’ αριθμ. 40703/16-12-2016 και μετά την θέση σε ισχύ των διατάξεων του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 με τις οποίες εισάγεται εξαίρεση από την πλήρη αναστολή προσλήψεων τακτικού προσωπικού κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) για θέσεις υπηρεσιών για τις οποίες ο Δήμος ή το ΝΠΙΔ εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τους ωφελούμενους κατοίκους και αφορούν ιδίως τους τομείς της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, της ύδρευσης – άρδευσης, της αποχέτευσης και των δημοτικών κοιμητηρίων.

Η δαπάνη μισθοδοσίας θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Για τον καθορισμό των θέσεων που περιλήφθηκαν στο αίτημα προς το Υπουργείο, ζητήθηκαν οι προτάσεις από τις Διευθύνσεις και τις λοιπές οργανικές μονάδες του Δήμου. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα και τις κενές θέσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ιεραρχήθηκαν από τους Διευθυντές και υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αίτημα για την πρόσληψη 43 ατόμων τακτικού προσωπικού έχει σταλεί στο Υπουργείο και αναμένεται η σχετική έγκριση.

«Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Δέλτα πάσχει από έλλειψη προσωπικού. Αυτό προέκυψε από το 2010, διότι ενώ ο Καλλικράτης αύξησε τον πληθυσμό, την επικράτεια και τις ανάγκες διοίκησης, δεν αυξήθηκε ανάλογα το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Εμείς αξιοποιούμε τη δυνατότητα που μας δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψουμε ορισμένες από τις ανάγκες. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί μέχρι τέλους, θα εγκρίνει το αίτημα και σύντομα θα εντάξουμε επιπλέον προσωπικό στο Δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana