Π. Ανανιάδης: Αμεσα θα ομαλοποιηθεί η ένταξη των προσφύγων στα σχολεία

Τελευταία ενημέρωση: 12:15

 

Ξεκινάει άμεσα η επόμενη φάση ένταξης 650 περίπου προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Αυτό ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης. “Ξεκινάει η ένταξη της 4ης και 5ης φάσης υποστήριξης προσφύγων στα σχολεία. Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση ένταξής των παιδιών στα σχολεία. Συγκεκριμένα θα πάνε 30 παιδιά στο 1ο και 2ο δημοτικό Νεάπολης και άλλα 20 παιδιά στο 1ο γυμνάσιο Συκεών. Από το κέντρο φιλοξενίας Καβαλαρίου θα πάνε στο σχολείο του Καβαλαρίου περίπου 35 μαθητές και 15 μαθητές στο 4ο γυμνάσιο του Λαγκαδά. Από την δομή του Πολυκάστρου θα πάνε τα προσφυγόπουλα σε τρία σχολεία. Θα πάνε στο 1ο σχολείο Πολυκάστρου, στο 1ο και 2ο δημοτικό Αξιούπολης, ενώ 40 μαθητές θα πάνε στο γυμνάσιο του Πλατανιά”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόγραμμα ένταξης προσφυγόπουλων άργησε γιατί: “υπήρξε μετακίνηση προσφύγων λόγω του ψύχους, ενώ για να ξεκινήσει το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Εξαιτίας αυτών των λόγων υπήρξε η ανάλογη καθυστέρηση. Παράλληλα υπάρχει ένταξη παιδιών από τη δομή της Βέροιας στο δημοτικό Αγ. Βαρβάρας και στο γυμνάσιο της Βεργίνας, της δομής της Αλεξάνδρειας στο 4ο και 5ο δημοτικό Αλεξάνδρειας, της δομής των Διαβατών στο 1ο και 2ο Αγίου Αθανασίου και 1ο γυμνάσιο και της δομής του Δερβενίου στα δημοτικά σχολεία του Ωραιοκάστρου. Συνολικά υπάρχουν 500 παιδιά για τα δημοτικά και 150 στα γυμνάσια”.

Τέλος, επισήμανε πως: “την τελική απόφαση την παίρνει το Υπουργείο. Ολοι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Ολοι πάντως αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα. Σε αυτό το θέμα πρέπει να βοηθήσουν και οι δήμαρχοι και όλοι οι τοπικοί άρχοντες, ώστε να υπάρχει σωστότερη ένταξη των προσφύγων στα σχολεία”, ολοκλήρωσε ο κ. Ανανιάδης. 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana