Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις της ΠΚΜ σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Πέλλα

Τελευταία ενημέρωση: 14:15

 

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε κομβικά σημεία των περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας και συγκεκριμένα στον ποταμό Αξιό και τα υδατορέματα της περιοχής, στον ποταμό Λουδία και την Τάφρο 66 καθώς και στις τάφρους Αρτζάν και Αματόβου, στην περιοχή Λιμνοτόπου και τις τάφρους Αγκαθιάς και Αγίας Τριάδας.

"Η Περιφέρεια επιλέγει να κάνει παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων" τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας, Γιάννης Γιώργος, κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που ενέκρινε τις σχετικές διαδικασίες. Επισήμανε ότι τα κονδύλια που απαιτούνται για την ουσιαστική θωράκιση των παραπάνω περιοχών είναι πολύ μεγαλύτερα, ωστόσο τόνισε ότι, λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, επιλέγονται συγκεκριμένα σημεία, στα οποία θα γίνουν καίριες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην υπάρχουν άμεσα προβλήματα. Για το ενδεχόμενο κινδύνου αυτή τη στιγμή, είπε ότι τα χιόνια έχουν λιώσει με τις βροχές που μεσολάβησαν, άρα δεν περιμένουμε πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των χιονιών.

"Η αναγκαιότητα γι΄αυτά τα έργα προέκυψε μετά τις μεγάλες πλημμύρες του 2014. Ήταν έργα που είχαν δρομολογηθεί από τότε επί της ουσίας και θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, κατά την άποψή μας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή στις αρχές του 2016" είπε. Διευκρίνισε ότι ενώ η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μπορούσε να ακολουθηθεί η διαδικασία του περιορισμένου αριθμού εργοληπτών, το Ελεγκτικό Συνέδριο, επειδή παρήλθαν πέντε - έξι μήνες, αποφάσισε τότε ότι παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από την καταστροφή (που έγινε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014 καθώς και τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015).

 

Π.Γ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana