Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχεδιασμό για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Τελευταία ενημέρωση: 18:06

 

Τον σχεδιασμό της Ν.Δ. και τις προτεραιότητές της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας παρουσίασε σήμερα από το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπονόμευση της υγιούς επιχειρηματικότητας και σημείωσε πως στόχος της Ν.Δ. είναι η στήριξη της παραγωγής πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας, η δημιουργία σταθερών και καλά πληρωμένων θέσεων απασχόλησης, ώστε «να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια».

Ειδικότερα έκανε λόγο για την ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, αποκατάσταση συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά, μείωση του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη απλοποίηση αδειοδοτικών εργασιών και διευκόλυνση του επιχειρείν μέσα από την πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων σχετικών με τις χρήσεις γης καθώς και η δυνατότητα από το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις (κεντρικό κράτος, Περιφέρεια, δημοτικές αρχές), να δρομολογούν μόνες τους ή σε συνδυασμό με τον ιδιωτικό τομέα μια σειρά από βασικά έργα υποδομής τα οποία θα μπορούν να διευκολύνουν την αναπτυξιακή δυναμική της κάθε περιφέρειας».

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Θράκη μπορεί να γίνει όχι μόνο κέντρο για την προσέγγιση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά διαμετακομιστικό κέντρο και ενεργειακός κόμβος, σημειώνοντας πως για την πραγμάτωση όλων αυτών δεν απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο αλλά ορισμένες οριζόντιες πολιτικές και ιεράρχηση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων έργων που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας.

Αναγνώρισε ως πολύ σημαντικούς τους κάθετους άξονες, επεσήμανε όμως πως για τον ίδιο, μετά και την πρωινή του επίσκεψη στο τελωνείο των Κήπων, «απόλυτη πρώτη προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης υποδομής» στον εν λόγω μεθοριακό σταθμό. «Το τελωνείο δεν αφορά μόνο τη Θράκη, αφορά την Ελλάδα, αφορά την ίδια την Ευρώπη. Να υπάρξει μια διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου καθώς και των ροών επισκεπτών που μπορούν να έρθουν οδικώς, μέσα από μια μεγάλη σύγχρονη επένδυση η οποία μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Δεσμεύτηκα ήδη και στον περιφερειάρχη ότι είναι κάτι το οποίο θα μελετήσουμε. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς πιστεύουμε άρα έχουμε κάθε λόγο τέτοια έργα όσο είμαστε στην αντιπολίτευση να τα ωριμάζουμε, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να τρέξουν με την απαραίτητη ταχύτητα όταν έρθουμε στην κυβέρνηση».


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana