Στο κοινό της Θεσσαλονίκης εξωτερικό ταρτάν 760μ στο Καυταντζόγλειο

Τελευταία ενημέρωση: 14:29

 

Ο λαός μας λέει ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα η αρχή έγινε, ο εργολάβος άρχισε τον προγραμματισμό του και σύντομα θα λυθούν τα προβλήματα του ταρτάν που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το Καυταντζόγλειο.

Πριν λίγες ημέρες δόθηκε στο αθλητικό κοινό της Θεσσαλονίκης το ταρτάν συνολικού μήκους περίπου 760 μέτρων περιμετρικά της εξωτερικής περίμετρου του κεντρικού σταδίου. Η επίστρωση είναι παρόμοια με αυτό που χρησιμοποιείται στα κουλουάρ και ουσιαστικά δίνει λύσεις στην προθέρμανση των αθλητών, αλλά και του κοινού που θέλει να το χρησιμοποιήσει για περπάτημα ή τζόκινγκ. Παράλληλα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, που το επιλέγουν, καθώς το εσωτερικό κουλουάρ του βοηθητικού σταδίου βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Μια τέτοια κίνηση κρίθηκε απαραίτητη από τη διοίκηση του σταδίου, προκειμένου να αποσυμφωρήσει το πρόβλημα στο βοηθητικό στάδιο κυρίως τις ώρες αιχμής, αλλά και να δώσει λύσεις όταν ξεκινήσουν τα έργα στο ταρτάν. Το κοινό της Θεσσαλονίκης μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάθε μέρα από τις 7πμ μέχρι και τις 9:30μμ και την Κυριακή μέχρι και τις 3μμ.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί και μια καλή αρχή για την αντικατάσταση του ταρτάν που βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους ανάδοχους του έργου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για να αποκατασταθεί ο τάπητας στο βοηθητικό στάδιο που έχει καταστεί επικίνδυνος για την σωματική ασφάλεια των αθλητών και των αθλούμενων.

Το έργο ήταν προγραμματισμένο να γίνει πέρσι τον Σεπτέμβριο, όμως παρά τις διαβεβαιώσεις οι εργασίες δεν ξεκίνησαν. Αυτή η περίοδος μπορεί να θεωρηθεί ιδανική, καθώς για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο έργο, που ομολογουμένως θα δημιουργήσει πρόβλημα στις προπονήσεις των αθλητών, χρειάζεται τουλάχιστον 20 ημέρες καλών καιρικών συνθηκών.

Κυριάκος Παρασίδης


 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana