Γρ.Τάσιος: Με εκκρεμότητες αρχίζει η σεζόν στη Χαλκιδική

Τελευταία ενημέρωση: 15:21

 

Έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες και επισκέπτες του τριημέρου της Πρωτομαγιάς είναι η Χαλκιδική, ενώ η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά στις 10 Μαΐου, όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει, παραμένει σε εκκρεμότητα η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την άδεια χρήσης αιγιαλού, που δημιουργεί πρόβλημα στους επαγγελματίες του τουρισμού. "Είναι μια κατάσταση που εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον, επαναλαμβάνεται. Να φτάνουμε δηλαδή στην αρχή της σεζόν και ακόμη να εκκρεμούν οι άδειες λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών", σημείωσε ο κ.Τάσιος.

«Τόσο τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να τοποθετήσουν ξαπλώστρες όσο και τα παραθαλάσσια μπάρ, θέλουν να "πουλήσουν" ήλιο, θάλασσα και παραλία και ακόμη δεν έχουν καν ξεκαθαριστεί οι οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία, ούτε ποιος θα την υλοποιήσει» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι «κανένας δεν αρνείται την παραχώρηση ούτε αρνείται κανείς να πληρώσει το τίμημα που του αναλογεί».

Επεσήμανε ωστόσο ότι υπάρχει θετική αλλαγή στο νόμο και πλέον τα ξενοδοχεία που βρίσκονται μπροστά στην παραλία θα έχουν άδεια χρήσης (για να τοποθετούν ξαπλώστρες, ομπρέλες) με τριετή διάρκεια, χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα.

"Ήταν ένα πάγιο αίτημά μας από τα πολλά που θέτουμε εδώ και αρκετά χρόνια" τόνισε ο κ.Τάσιος.

Από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ζήτημα αναμένεται να διευθετηθεί σύντομα και οι διαδικασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαΐου.

Νικόλ Καζαντζίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana