Διήμερη επίσκεψη E. Κουντουρά στην Καβάλα

Τελευταία ενημέρωση: 08:22

 

Την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και ανάδειξης νέων τουριστικών προορισμών, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, από το Δήμο Νέστου, ανατολικά της Καβάλας, όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψής της στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Η κ. Κουντουρά, συναντήθηκε με το δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις μεγάλες και σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάδειξη του παραποτάμιου δάσους του Νέστου, αλλά και των ιδιαίτερα όμορφων  τουριστικών περιοχών που διαθέτει η περιοχή, όπως η Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Κεραμωτή για τη Θάσο, η υπουργός σε δηλώσεις της υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι "στόχος της Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι το άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχα και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη χθες για το δυτικό κόσμο του μεταξιού στην οποία συμμετέχει και μια τεράστια αγορά όπως αυτή της Κίνας με την οποία πλέον έχουν αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις. Οι Κινέζοι επειδή αγαπούν τη χώρα και τον πολιτισμό μας προτιμούν για τα ταξίδια τους την πατρίδα μας και τα τελευταία χρόνια την επιλέγουν όλο και περισσότερο ως τουριστικό προορισμό".

"Οι επενδύσεις", συνέχισε η υπουργός, "είναι ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα και βέβαια το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να εξυπηρετήσουμε σε διαθεσιμότητα τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε νέα δωμάτια και κλίνες. Είναι σημαντικό να επισημάνω ότι μόνο το 2016 είχαν υποβληθεί 142 νέοι φάκελοι για την κατασκευή τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα".

Η κ. Κουντουρά, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου υπογραμμίζοντας ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά τότε το 2017 θα είναι μια ακόμα χρονιά - ρεκόρ σε αφίξεις για την Ελλάδα. Τόνισε, ότι το 2015 οι αφίξεις ξένων τουριστικών έφτασαν τα 26 εκατομμύρια, ενώ το  2016 η χρονιά έκλεισε με 28 εκατομμύρια αφίξεις ξένων τουριστών.

Το νησί της Θάσου ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού και στην πρωτεύουσα του νησιού, το Λιμένα, την υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

"Ήθελα να επισκεφθώ καιρό το νησί για πολλούς λόγους", δήλωσε η υπουργός κατά την άφιξή της συμπληρώνοντας ότι "το 2016, η Καβάλα και η Θάσος πέτυχαν μια θεαματική αύξηση στην επισκεψιμότητα. Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια ΑΜΘ, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να προβάλλουμε το νησί. Ακόμη και σε εξειδικευμένα περιοδικά για γυναίκες διαφημίστηκε το νησί, αφού αυτές αποφασίζουν που θα πάει μια οικογένεια διακοπές! Το 2017 ξεκίνησε θεαματικά για όλη την Ελλάδα. Κάναμε μια στοχευμένη δουλειά. Η Θάσος είναι ένας μικρός κρυμμένος παράδεισος και σκοπεύουμε να το κάνουμε ευρέως γνωστό".

Β. Λωλίδης


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana