Ανοικτό το ενδεχόμενο χορήγησης εργόσημου από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις

Τελευταία ενημέρωση: 23:10

 

  Ανοικτό το ενδεχόμενο οι ίδιες οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις της χώρας να εκδίδουν τη σχετική άδεια χρήσης του εργόσημου, για τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στην Ελλάδα, άφησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του Διεθνούς Εμπορικού Γεγονότος “Freskon” (27/29 Απριλίου), που ο ίδιος έκανε.

  Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω απλοποίηση της έκδοσης του εργοσήμου, φτάνοντας μέχρι το σημείο οι ίδιες οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να εκδίδουν τη σχετική άδεια χρήσης του" και πρόσθεσε "οι διευρυμένες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που σήμερα έχουν το ρόλο έκδοσης των σχετικών αδειών χρήσης του εργοσήμου, οφείλουν να επιταχύνουν το έργο τους και να επιδεικνύουν μεγαλύτερη προσοχή όσον αφορά τις άδειες και τις δυνατότητες να το χρησιμοποιούν οι οικονομικοί μετανάστες”.

Κατά την ομιλία του, στην τελετή εγκαινίων της Freskon, ο κ. Αποστόλου, που νωρίτερα περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και συνομίλησε με παραγωγούς και επιχειρηματίες, επισήμανε χαρακτηριστικά: "η Ελλάδα που μοχθεί και που βελτιώνει το προϊόν της, που εξειδικεύεται, που καινοτομεί, που εκσυγχρονίζει την παραγωγή, τις εγκαταστάσεις, το εμπόριό της, ανταμείβεται και επιτυγχάνει". Στη συνέχεια, παρουσίασε στοιχεία για την πορεία και τις θετικές επιδόσεις των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων. Όπως είπε, οι εξαγωγές φρέσκων φρούτων και λαχανικών το 2016 αυξήθηκαν κατά 22,8% κατά όγκο, σε σχέση με το 2015 και η αξία τους ενισχύθηκε κατά 11,1% και διαμορφώθηκε στο ποσό των 1,9 δισ. ευρώ. Παρά το ρωσικό εμπάργκο, όπως επισήμανε, οι ελληνικές εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών κατά την εμπορική περίοδο 2015/2016 σημείωσαν ρεκόρ 10ετίας. Τόνισε, ακόμα, ότι οι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών στο τέλος του περασμένου έτους, υπερέβησαν τους  1,5 - 1,6 εκατ. τόνους.

"Οι κραυγές περί καταστροφής του αγροτικού τομέα είναι τουλάχιστον άτοπες και εκ του πονηρού", είπε, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπει "σε αυτό το  μίζερο παιχνίδι" και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί η "πίτα", να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά ο αγροτικός τομέας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιείτε από την πρώτη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε τα ηνία "και που έχει ήδη αποτελέσματα".

“Το στοίχημα της ανάταξης της οικονομίας και της ανάπτυξης δεν μπορεί να κερδηθεί αν δεν κερδηθεί στην ύπαιθρο”, υπογράμμισε ο ίδιος και τόνισε ότι “ο σφυγμός της ανάκαμψης χτυπάει στον πρωτογενή τομέα ο οποίος αναδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας στο να βγούμε από την ασφυκτική οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση  που ζούμε”. 
 

 Αναφερόμενος στην Freskon ο κ. Αποστόλου, επισήμανε ότι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί ξεκίνησε μέσα στη κρίση και συνεχίζει με τις καλύτερες προοπτικές. "Δεν ήταν ένας διάττοντας αστέρας αλλά, με τη συστηματική και επίμονη δουλειά παραγωγών, επιχειρηματιών και φορέων, καθιερώθηκε ήδη ως  ένας ιδιαίτερα πετυχημένος θεσμός στην διεθνή αγορά και στον εμπορικό κόσμο", υπογράμμισε.  


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana