Κοινό μέτωπο στη μάχη κατάκτησης νέων αγορών για το ελληνικό ροδάκινο

Τελευταία ενημέρωση: 13:05

 

Κοινό μέτωπο στη μάχη της κατάκτησης νέων αγορών συγκρότησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι οργανώσεις ροδακινοπαραγωγών στην Ημαθία και η φετινή χρονιά θα αποτελέσει "τεστ αντοχής" για την πορεία του εγχειρήματος, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας των Συνεταιρισμών τους, Χρήστος Γιαννακάκης, σύμβουλος για θέματα αγροτικής πολιτικής (με εξειδίκευση στα θέματα συνεταιρισμών) του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη και σύμβουλος της επιχείρησης «Venus Growers».

Οπως εξήγησε ο ίδιος, το ρώσικο εμπάργκο συνεχίζεται, ενώ η Ουκρανία δεν είναι πλέον σοβαρός πελάτης, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, που συνεχίζουν να την ταλανίζουν και στο πλαίσιο αυτό "έγινε αντιληπτή από όλους, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει το εγχείρημα της συγκρότησης κοινού μετώπου" είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ.Γιαννακάκη, αρχής γενομένης από φέτος κιόλας, θα ξεκινήσει η κοινή εμπορία σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ ορισμένων ξένων αγορών και συγκεκριμένα σε κράτη της Κεντρικής Ευρώπης (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία) και σε σκανδιναβικές.

Η προεργασία έχει ήδη γίνει, όλο το προηγούμενο διάστημα, και οι συζητήσεις με τους ξένους συνεργάτες στις προαναφερόμενες χώρες έχουν ολοκληρωθεί, επισήμανε ο ίδιος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι "η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εμάς τους ίδιους. Οι προοπτικές είναι μεγάλες, αρκεί να επιδείξουμε συνέπεια στις συμφωνίες που έχουμε κάνει, σε επίπεδο παραδόσεων, ποιότητας και όγκου".

Ελενα Αλεξιάδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana