Δεν πέρασε από το ΔΣ η κανονιστική απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγ. Σοφίας

 

Δεν κατάφερε η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη να πετύχει την υπερψήφιση της κανονιστικής απόφασης για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγίας Σοφίας και στους κάθετους πεζοδρόμους Γεωργίου Σταύρου και Αγίας Θεοδώρας, ενώ αναγκάστηκε να προχωρήσει και στην απόσυρση της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα. Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η κανονιστική απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα στον άξονα της Αγίας Σοφίας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Υπήρξαν "απώλειες" από την ίδια την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς λευκό ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Θανάσης Παπαναστασίου και Γιώργος Αρβανίτης, θεωρώντας πως η πρόταση -που πέρασε το προηγούμενο διάστημα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής- είναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Την κανονιστική απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα καταψήφισε η παράταξη "Εντάξει" του Σταύρου Καλαφάτη, όπως επίσης οι παρατάξεις "Λαϊκή Συσπείρωση","Γειτονιές σε Δράση" και "Μένουμε Θεσσαλονίκη", ενώ λευκό ψήφισαν και οι σύμβουλοι από τη "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη".

Ο δήμαρχος επιχείρησε λίγο νωρίτερα να πείσει τους συμβούλους να στηρίξουν την κανονιστική απόφαση, υποστηρίζοντας πως χωρίς αυτήν οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να εκδώσουν άδειες, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλονται πρόστιμα από τις ελεγκτικές αρχές. "Να ψηφιστεί η κανονιστική και να ησυχάσουν οι καταστηματάρχες από τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται" είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

"Να μην είμαστε φοβικοί με τα τραπεζοκαθίσματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιθασεύσουμε την παραβατικότητα" πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

Εντονη κριτική και για το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα

Στην απόσυρση του θέματος οδηγήθηκε και η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με την Παγκόσμια Τράπεζα, που αφορούσε στα πεδία ανάπτυξης στρατηγικής για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών και την ανάπτυξη του Θερμαϊκού Κόλπου.

Έντονη ήταν η κριτική από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, με τους "Εντάξει" να αναφέρουν σε ανακοίνωση τους πως "πιστός στις οδηγίες της κυβέρνησης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης οδηγεί την πόλη σε άλλο ένα μνημόνιο".

Επικριτικές ήταν οι τοποθετήσεις και αρκετών δημοτικών συμβούλων της "Πρωτοβουλίας", όπως του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και των πρώην αντιδημάρχων, Ανδρέα Κουράκη και Κωνσταντίνου Ζέρβα, γεγονός που οδήγησε την αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου, να αποσύρει το θέμα και να το επαναφέρει σε επόμενη συνεδρίαση.


Το πλήρες τηλεγράφημα της Α. Καρυπίδου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana