Με γοργό ρυθμό αναπτύσσεται ο γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: 08:30

 

Την εκτίμηση ότι ο γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό την τελευταία διετία, αλλά και την πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται να προχωρήσει πέρα από το "καλό φαγητό" και ν΄αναπτύξει αυτό το κομμάτι με περισσότερο επαγγελματισμό και κανόνες, εκφράζει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", η Μαρία Αθανασοπούλου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας προώθησης ξενοδοχείων και προορισμών, "Respond on Demand".

"Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που το πουλούσαμε έτσι κι αλλιώς, χωρίς να το ξέρουμε. Η Ελλάδα ήταν γνωστός προορισμός για το καλό φαγητό, όμως πλέον ο πήχης έχει ανέβει και πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερο επαγγελματισμό. Αυτό προσπαθούμε να δώσουμε να το καταλάβουν και οι Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού, ότι η γαστρονομία είναι πλέον ένα ιδιαίτερο κομμάτι που πρέπει να γίνεται με κάποιους κανόνες" υπογράμμισε.

Η ίδια επισημαίνει ότι η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα αναδεικνύεται ώς τάση μέσα από το διήμερο "B2B Travel Event Thessaloniki 2017" στο πλαίσιο του οποίου 28 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων του εξωτερικού είχαν συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού. Η σημερινή δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία, ενώ καθόλη τη διάρκεια του event γίνεται εμφανές ότι το γενικότερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό είναι φέτος μεγάλο.

Κατερίνα Γιαννίκη


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana