Νέες δράσεις για την άναδειξη του περιπατητικού τουρισμού στη Χαλκιδική

Τελευταία ενημέρωση: 18:50

 

Σε νέα μονοπάτια με ...know how από τη Γερμανία βαδίζει η Χαλκιδική. Για την ακρίβεια, πρόκειται για νέες περιπατητικές διαδρομές και μονοπάτια στα δάση και τη φύση, τα οποία ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής θέλει να αναδείξει με στόχο την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού. Τα παραπάνω είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM"  ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, επικεφαλής της εκεί Ένωσης Ξενοδόχων.

"Τέλος Μαΐου αναμένουμε τη διευθύντρια Ποιοτικών Περιοχών και Μονοπατιών του Γερμανικού συνδέσμου Πεζοπορίας, Liane Jordan να έρθει στη Χαλκιδική και με τη συνδρομή της να επικαιροποιήσουμε παλιές διαδρομές και αναδείξουμε νέες" σημείωσε ο κ.Τάσιος. "Με λίγα χρήματα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Θέλουμε να πιστοποίησουμε τα μονοπάτια μας με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο" πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ.Τάσιο, υπάρχουν πάρα πολλά μονοπάτια σε όλη την κεντρική Μακεδονία που μπορούν να αναδειχθούν. 

Η παράταση της τουριστικής σεζόν το "στοίχημα" για το 2018

Πολλές κρατήσεις, που ξεκίνησαν ήδη από το Δεκέμβριο, καθώς και ενδιαφέρον από όλες τις εθνικότητες, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής σε ό,τι αφορά τη φετινή τουριστική χρονιά στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον κ.Τάσιο.

"Αυτό που θέλουμε είναι να ξεκινάει η σεζόν πιο νωρίς. Αυτήν τη στιγμή μερικά ξενοδοχεία ανοίγουν το Πάσχα και τα περισσότερα μετά τις 10 Μαΐου. Θέλουμε σεζόν 180 μέρες. Τώρα είναι περίπου 120 μέρες ενώ σε κάποιες περιοχές αγγίζει τις 150 μέρες", σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΞΧ.

Αυτό αποτελεί το "στοίχημα" για το 2018, σύμφωνα με τον κ.Τάσιο ενώ δύο είναι τα ζητήματα που προβληματίζουν σοβαρά τους ξενοδόχους της περιοχής: "το πρώτο είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερο τιμοκατάλογο κι αυτό σημαίνει σκληρή διαπραγμάτευση με τους tours operators", ανέφερε. "Από την άλλη, επιθυμούμε να καταργηθεί ο φόρος διαμονής που θα εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου του 2018, καθώς επιβαρύνει κατά πολύ το λεγόμενο 'τουριστικό πακέτο'. Υπήρξε ωστόσο, μια επαφή από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το συγκεκριμένο θέμα και φαίνεται ότι η κυβέρνηση ξαναβλέπει το ζήτημα. Περιμένουμε τις εξελίξεις". 

Τη συνέντευξη πήρε η Νικόλ Καζαντζίδου 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana