Δενδροφυτεύσεις από τους μαθητές του Δήμου Παύλου Μελά

Τελευταία ενημέρωση: 10:46

 

Με δενδροφυτεύσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις γιόρτασαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Οι δράσεις έγιναν σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων του Περιβαλλοντικού Δικτύου ''Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία - Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά''.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, οι γονείς μαζί με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου καθάρισαν το Πάρκο που υιοθέτησε το σχολείο και ακολούθως μαθητές φύτευσαν δένδρα, αρωματικά φυτά και λουλούδια. Μία ομάδα από μαθητές ενημέρωσε τους κατοίκους της γειτονιάς για τις δράσεις τους και ζήτησε τη βοήθειά τους για να φροντίσουν και να προστατέψουν το ''Παρκάκι του 6ου''.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου αντίστοιχη παρέμβαση έγινε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, όπου καθαρίστηκε γειτονικός δημόσιος χώρος και φυτεύτηκαν δένδρα από όλες τις τάξεις του σχολείου.

Εκπαιδευτικές εκδρομές και δράσεις καθαρισμού έκαναν το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης στο Πάρκο Καρατάσιου σε συνεργασία με τους Περιαστικούς Καλλιεργητές Καρατάσιου και την ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης στο Δασύλλιο Μετεώρων Πολίχνης.

Τις δράσεις συντόνισε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και τις παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Στόχος των δράσεων η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών και πολιτών για ένα καλύτερο Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής στο Δήμο Παύλου Μελά.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news
Περισσότερες Ειδήσεις

Ημερίδα, με θέμα: «Δασικό Περιβάλλον, Δασικοί Χάρτες και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Σήμερα το 2ο Συνέδριο Τουρισμού "Τουρισμός Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας"

eana