Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του κτήματος Άλφα πραγματοποίησε ο ευρωπαίος επίτροπος Φιλ Χόγκαν

 

Με την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του κτήματος ΑΛΦΑ στο Αμύνταιο Φλώρινας, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της περιοδείας του επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε., Φιλ Χόγκαν και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, σε πρότυπες αγροτοβιομηχανικές μονάδες στην δυτική Μακεδονία. 

Ο εκπρόσωπος της οινοποιητικής μονάδας, Άγγελος Ιατρίδης, ξενάγησε τον Φιλ Χογκαν στους χώρους οινοποίησης, στις αίθουσες ωρίμανσης του κρασιού και στα κελάρια του κτήματος, όπου διατηρούνται σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας οι πολύτιμες σοδειές του αμπελώνα. Ενημέρωσε τον ευρωπαίο επίτροπο, ότι η οινοποιητική μονάδα εφαρμόζει την ορθή γεωργική πρακτική στον αμπελώνα και το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης σε όλη την διαδικασία της παραγωγής του κρασιού, ενώ προκάλεσε την έκπληξη του Επιτρόπου, η αναφορά ότι σε όλους τους αμπελώνες υπάρχουν υπόγειες σωληνώσεις συνολικού μήκους 400 χλμ. όπου ρυθμίζουν την υγρασία ανά στάδιο ωρίμανσης του σταφυλιού.  

Ανέφερε ότι οι ετικέτες του κτήματος έχουν κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε πολλά σημεία πώλησης στον Καναδά και στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα προωθούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. 

Τον Επίτροπο Γεωργίας συνοδεύουν στελέχη του γραφείου του από τις Βρυξέλλες και υπάλληλοι του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην Αθήνα, ενώ παρόντες σε όλη την περιοδεία ήταν βουλευτές της περιοχής, ο περιφειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής του ΥΠΑΑΤ, Χρήστος Κασίμης, και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Σήμερα, στην Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του επιτρόπου με το υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, ενώ την Παρασκευή 10 Μαρτίου το πρωί, οι κ.κ. Χόγκαν και Αποστόλου θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη για την αγροτική επιχειρηματικότητα, με θέμα «Συγκομιδή για Ανάπτυξη».  

Σπ. Κουταβάς


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana