Επίσκεψη του Γιάννη Τσιρώνη στο νομό Δράμας

Τελευταία ενημέρωση: 16:57

 

Την ανάγκη να βρεθούν βιώσιμες και ολοκληρωμένες λύσεις, που θα βοήσουν έμπρακτα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στη δουλειά τους, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, από τη Δράμα, όπου βρέθηκε σήμερα και συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Το πρωί, ο κ. Τσιρώνης είχε επισκεφθεί τον δήμο Κάτω Νευροκοπίου, όπου, επίσης, είχε συναντήσεις με τον αγροτικό κόσμο της ακριτικής περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι «για να παράγουμε σωστή πολιτική πρέπει να έχουμε σωστή ενημέρωση. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μάς κατέθεσαν τα προβλήματά τους, πολλά από τα οποία, όπως και οι ίδιοι υποστήριξαν, έχουν κακοφορμίσει. Όπως, για παράδειγμα, ότι χάνονται πολλές επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες, επειδή δεν έχουμε δασικούς χάρτες και διαχειριστικά σχέδια. Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που κατατέθηκε είναι ότι πάρα πολλές περιοχές, που ήταν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σήμερα έχουν δασωθεί και έχουν αλλάξει ουσιαστικά χρήση».

«Επιπλέον, έχουμε το σημαντικό πρόβλημα με τις ζωονόσους, σε μία περίοδο που, δυστυχώς, έχουν αποψιλωθεί οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Οι κτηνίατροι έχουν περιοριστεί σημαντικά σε αριθμό, στον δημόσιο τομέα. Όταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν 1.300 άτομα, σήμερα δεν ξεπερνούν τους 600 αυτοί που εργάζονται σε κτηνιατρικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Όταν η γειτονική Βουλγαρία, μόνο για την αντιμετώπιση των ζωονόσων έχει 30 άτομα προσωπικό και στη δική μας υπηρεσία υπάρχουν μόνο δύο για όλες τις ζωονόσους, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος λόγω της έλλειψης προσωπικού», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αφιέρωσε πολύ ώρα ακούγοντας προσεχτικά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, σημειώνοντας ένα προς ένα όλα τα αιτήματα που διατυπώθηκαν, και επεσήμανε ότι η συζήτηση, τόσο στην πόλη της Δράμας, όσο και στον δήμο του Κάτω Νευροκοπίου, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αποδείχτηκε ιδιαίτερα γόνιμη. «Οι άνθρωποι αυτοί που πονάν τη δουλειά τους δεν ήρθαν να διαμαρτυρηθούν, αλλά να καταθέσουν τα προβλήματα και αυτό είναι το καλύτερο εφαλτήριο για να οδηγηθούμε σε σωστές και ολοκληρωμένες λύσεις», είπε χαρακτηριστικά.
 

Β.Λωλίδης


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana