Σε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο στοχεύει η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Τελευταία ενημέρωση: 11:36

 

"Σκληρή δουλειά", που πρέπει να γίνει "ενιαία και συντονισμένα, με στόχο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να έχει τουρισμό 365 μέρες το χρόνο", περιλαμβάνει τους επόμενους μήνες το σύνολο των δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη περιοχής, όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κ.Μ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), το βράδυ της Τρίτης, όπου έγινε η παρουσίαση του έργου που υλοποιήθηκε κατά την τριετία 2014– 2016, καθώς και του νέου σχεδιασμού της ΠΚΜ στον τομέα του τουρισμού, ο κ.Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΠΚΜ κατάφερε να είναι η δεύτερη πιο ισχυρή τουριστικά περιφέρεια, μετά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τόνισε μάλιστα, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), την επόμενη πενταετία αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 21% στις αφίξεις της και 15% στα έσοδα.

Ενδεικτικά ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε ότι την πενταετία 2010-2015 οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 65% ενώ η αύξηση των επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους άγγιξε το 300%. Αύξηση των αφίξεων σημειώθηκε επίσης, όπως ανέφερε, στο αεροδρόμιο Μακεδονία κατά 33%, και κατα 5% στα λιμάνια της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας υπογράμμισε ότι τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2016 σημειώθηκε αύξηση τουριστικού ρεύματος κατά 30% (σε σχέση με το 2015, προσθέτοντας "ανοίγουμε την ψαλίδα του χρόνου και πέρα από το παραδοσιακό διάστημα Απρίλιος-Σεπτέμβριος".

Νικόλ Καζαντζίδου
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana