Αντιπλημμυρικά έργα σε Αξιό, Αλιάκμονα και κοίτη Βαρδαρόβαση

Τελευταία ενημέρωση: 14:19

 

Αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς Αξιό και Αλιάκμονα και στην κοίτη Βαρδαρόβαση στον νομό Θεσσαλονίκης πρόκειται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον ποταμό Αξιό, προβλέπεται να γίνουν έργα αποκατάστασης της διοχετευτικότητας του ποταμού και των συνδετηρίων διαύλων στην περιοχή του φράγματος της Έλλης.

Στον Αλιάκμονα θα γίνει καθαρισμός από φερτά υλικά, διάνοιξη συνδετήριας διώρυγας της παλιάς με τη νέα κοίτη του ποταμού στην Αγαθούπολη και τοπικές ενισχύσεις αναχωμάτων. Στην κοίτη Βαρδαρόβαση προγραμματίζονται εργασίες αποκατάστασης των υφιστάμενων αναχωμάτων της τάφρου και καθαρισμού της κοίτης στα σημεία κάτω από τις σιδηροδρομικές γέφυρες. Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των έργων θα είναι περίπου ένας χρόνος από την έναρξη των εργασιών, ενώ το κόστος τους συνολικά είναι 377.000 ευρώ.

Σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Γιώργος, επισήμανε ότι η αναγκαιότητα για τα έργα του Αξιού και της κοίτης Βαρδαρόβαση είχε προκύψει μετά τις μεγάλες πλημμύρες του 2014, ενώ είχε γίνει προσπάθεια δημοπράτησης μέσω της διαδικασίας του περιορισμένου αριθμού εργοληπτών. Ωστόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε τότε ότι παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από την καταστροφή και η διαδικασία ξαναξεκίνησε με την επακόλουθη καθυστέρηση.

Π.Γ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana