Κάθοδο στην πόλη προγραμματίζουν αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής

Τελευταία ενημέρωση: 07:45

 

Κάθοδο στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζουν αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι βρίσκονται στο μπλόκο “πράσινα φανάρια” έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να φτάσουν με τρακτέρ στο ΥΜΑΘ (υφυπουργείο Εσωτερικών ) σήμερα στις 11 το πρωί.

Κλιμάκωση των αγροτικών τους κινητοποιήσεων, με τη μορφή αιφνιδιαστικών κινήσεων, αλλά και πραγματοποίηση δράσεων που θα αναδείξουν ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, σχεδιάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία.

Κλειστή και από τα δύο ρεύματα παραμένει η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στον κόμβο “πράσινα φανάρια”, από τα τρακτέρ των αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς το αεροδρόμιο Μακεδονία διεξάγεται από τη διασταύρωση ΙΚΕΑ και από την αερογέφυρα της Θέρμης

Από τρακτέρ είναι αποκλεισμένη και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης, ενώ η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

 

Τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Αυξάνονται τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

 

Εντός της εβδομάδας, το πιο πιθανό προς το τέλος της, πρόκειται να προχωρήσει ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος, προσθέτοντας ότι στο μεταξύ αυξάνονται τα αγροτικά μπλόκα που στήνονται σε κομβικά σημεία στη Δυτική Μακεδονία.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς έστησαν το αγροτικό τους μπλόκο από τις 30/1 στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Στήθηκε την Πέμπτη 2/2 το αγροτικό μπλόκο στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Στο Καλονέρι Βοείου, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας- Έδεσσας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας- Έδεσσας, ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στήνουν αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνης.

 

Έλενα Αλεξιάδου

 

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana