Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

 

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 42χρονο Ελληνα και 34χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων και για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Συγκεκριμένα τα δύο άτομα εντόπισαν στη δυτική έξοδο Θεσσαλονίκης, ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος και στο οποίο επέβαιναν 15 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και 4 ανήλικοι, ενώ ο 34χρονος συνεργός του ανέμενε σε κοντινή απόσταση, εντός έτερου ενοικιαζόμενου Ι.Χ. αυτοκίνητου, προκειμένου να συνδράμει στην μεταφορά των αλλοδαπών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες θα μετέφεραν τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής, στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο απ’ όπου θα εξέρχονταν παράνομα από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα (ταυτότητα, άδεια ικανότητας οδήγησης) αρχών Βουλγαρίας, τα οποία χρησιμοποίησαν για την ενοικίαση των οχημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana