Εγκρίθηκε η στρατηγική αστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 20:11

 

    Τη στρατηγική αστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που παράλληλα ενέκρινε και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της. Η στρατηγική περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε περιοχές οχτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, ύψους 84,5 εκ. ευρώ, ενώ παρουσιάστηκε και το αρχικό σχέδιο δράσης, με την κατανομή των ποσών και τους θύλακες επικέντρωσης.
    

Το σχέδιο αυτό θα εξειδικευτεί περαιτέρω τόσο ως προς τις δράσεις, όσο και ως προς τις παρεμβάσεις και θα δοθεί για επεξεργασία στους Δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας - Χορτιάτη, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, την επόμενη Παρασκευή να εγκριθεί κι έτσι να δρομολογηθούν οι προσκλήσεις, οι εντάξεις, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση των επιλεγμένων παρεμβάσεων.

    Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, έκανε λόγο για μια συλλογική προσπάθεια, μέσα από την καλή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων, ώστε να αξιοποιηθούν σημαντικότατοι πόροι, που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης και να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα, ειδικά σε θύλακες υποβάθμισης. 

    Όπως έγινε γνωστό, από το σύνολο της χρηματοδότησης, τα 16 εκ. ευρώ θα διατεθούν για δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, τα 10 για δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, τα 9 για ψηφιακά συστήματα εκσυγχρονισμού και οργάνωσης και τα υπόλοιπα χρήματα για δράσεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, στη βελτίωση αστικού περιβάλλοντος και μικροκλίματος κ.ά.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana