Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της διεθνούς συμφωνίας για το Πάρκο Πρεσπών 

Τελευταία ενημέρωση: 16:04

 

Επτά χρόνια μετά την υπογραφή της διεθνούς συμφωνίας για την προστασία και αειφόρο ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών, και 17 χρόνια από την ίδρυσή του, κατατέθηκε στη Βουλή, χθες, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο. 

Ο Δήμος Πρεσπών, o Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) και οργανώσεις - μέλη της ΕΠΠ: το WWF Ελλάς, οι Φίλοι των Πρεσπών, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, χαιρετίζουν αυτή τη θετική εξέλιξη και ζητούν να υπερψηφιστεί η κύρωση της συμφωνίας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής, έτσι όπως υπερψηφίστηκε από όλες τις πλευρές των κοινοβουλίων των γειτονικών χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

"Το Πάρκο Πρεσπών είναι η πρώτη διασυνοριακή περιοχή προστασίας της φύσης στα Βαλκάνια. Για όλους εμάς, το μέλλον της περιοχής των Πρεσπών, στην καρδιά της πολιτικά ασταθούς περιοχής των Βαλκανίων, είναι η συνεργασία και η γεφύρωση των διαφορών για την ειρηνική συνύπαρξη, τη διατήρηση του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι καταλυτική η συμβολή της Συμφωνίας όταν αυτή εφαρμοστεί", καταλήγει η ανακοίνωση. 
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana