Ροδάκινα, ακτινίδια και μήλα από την Ημαθία στη Fruitlogistica του Βερολίνου

Τελευταία ενημέρωση: 12:45

 

Τα ροδάκινα, τα ακτινίδια και τα μήλα της Ημαθίας, καθώς και το γνωστό ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας, θα έχουν την τιμητική τους στην παρουσία της Ημαθίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Fruitlogistica, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στο Βερολίνο. Όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την αυτοδιοίκηση, στην έκθεση θα συμμετέχουν μικρές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί. Κυρίαρχη, πάντως, αγορά των παραπάνω προϊόντων είναι η Ρωσία, ενώ γίνονται επαφές με χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και βορειοευρωπαϊκές, όπως η Σουηδία.

Για τις επιπτώσεις του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας στη φετινή παραγωγή, αναφέρει ότι έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές κατά τόπους στο φυτικό κεφάλαιο, ενώ γνωστοποιεί ότι ο β΄ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης έχει αποδυναμωθεί πολύ και διαθέτει ελάχιστους κτηνιάτρους και γεωπόνους.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες της Ημαθίας για το επόμενο χρονικό διάστημα, τονίζει ότι αυτές είναι η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας-Ημαθίας-Πέλλας, η κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού διοικητηρίου και η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς της Κουλούρας.

Π.Γιούλτση


Το πλήρες τηλεγράφημα της Π. Γιούλτση στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana