"Οι δήμαρχοι που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα παρανομούν"

Τελευταία ενημέρωση: 10:38

 

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων, για 30.000 μαθητές δημοτικών σχολείων του νόμου Θεσσαλονίκης, όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, που επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι: «έχουν αντιμετωπιστεί και τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα ώστε να αρχίσει η παροχή των σχολικών γευμάτων» και τόνισε, ότι: «ο στόχος της κυβέρνησης, είναι η εξεύρεση κονδυλίων, για να μπορέσει να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο κ Βερναρδάκης, είπε ακόμα ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου του Παύλου Μελά στο δήμο και τη σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός κατά την επόμενη επίσκεψη του, στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Επικρατείας, ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, με την επίσκεψη του στο δημαρχείο. Σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, είπε ότι: «οι δήμαρχοι που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα παρανομούν».

Όσο για την πληρωμή των συμβασιούχων, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, βρέθηκε η λύση και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία από τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ Βερναρδάκης θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

Nίκος Ρούμπος


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana