Πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων και ογκωδών απορριμμάτων από την ΠΚΜ

Τελευταία ενημέρωση: 20:28

 

Στις εθνικές οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας και στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, που μετατρέπονται κάθε χρόνο σε απέραντα νεκροταφεία αδέσποτων ή άγριων ζώων, θα βγουν από το φετινό καλοκαίρι, για πρώτη φορά οργανωμένα και σε τόσο μεγάλη έκταση, συνεργεία καθαρισμού, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια. Για τον καθαρισμό των δρόμων από τα νεκρά ζώα, αλλά και από τα ογκώδη απορρίμματα εγκρίθηκε σήμερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, κονδύλιο ύψους 73.000 ευρώ.

Καθημερινά, οι αρμόδιες αρχές δέχονται καταγγελίες για νεκρά ζώα τόσο στο οδόστρωμα όσο και στα πρανή των δρόμων, ακόμη και σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και για την ύπαρξη ογκωδών αντικειμένων, από λάστιχα ή προφυλακτήρες αυτοκίνητων μέχρι υλικά προερχόμενα από κατεδαφίσεις.

Κατόπιν πρωτοβουλίας της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, η οποία εισηγήθηκε την έγκριση του προγράμματος στην Οικονομική Επιτροπή, από τις αρχές καλοκαιριού ξεκινά το έργο με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών συλλογής, αποκομιδής και διαχείρισης νεκρών αδέσποτων και άγριων ζώων (ζωικών υποπροϊόντων), ογκωδών απορριμμάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο και απορριμμάτων στους κόμβους της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης».

Ο ανάδοχος, που θα αναδειχτεί έπειτα από διαγωνισμό, αναμένεται ν΄ αναλάβει δράση από το τέλος του Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου. Θα καλείται να μαζεύει με ειδικά οχήματα τα νεκρά ζώα, που σήμερα συνήθως παραμένουν στο σημείο όπου σκοτώθηκαν μέχρι την τελική τους αποσύνθεση, ώστε στη συνέχεια αυτά να οδηγούνται σε ειδικές μονάδες αποτέφρωσης. 

Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων. Στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου θα εντάσσεται και η εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου με τριψήφιο ή τετραψήφιο αριθμό, όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν καταγγελίες, ώστε τα συνεργεία να παρεμβαίνουν άμεσα. 
 

Αλεξάνδρα Γούτα


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana