Ρεκόρ συμμετοχών στη 10η διεθνή έκθεση Zootechnia

Τελευταία ενημέρωση: 08:13

 

Με ρεκόρ συμμετοχών σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη διοργάνωσή της στο παρελθόν ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου η 10η διεθνής έκθεση για την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία, Zootechnia, καθώς οι εκθέτες ανέρχονται φέτος σε 939 έναντι 849 το 2015 (σ.σ. η έκθεση πραγματοποιείται ανά διετία, εναλλάξ με την "AGROTICA"). 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα γίνουν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη φετινή διοργάνωση, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά τόνισε, μεταξύ άλλων, πως "η κυβέρνηση έχει πολλές φορές τονίσει την ανάγκη να επενδύσουμε στην πρωτογενή παραγωγή και είναι βασικός μας στόχος αυτή η επένδυση να γίνει προτεραιότητα".

Η ίδια αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "με τον νέο νόμο διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και η δυνατότητα καταβολής συντάξεων στους αγρότες, που με ό,τι είχε ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν θα ήταν δυνατή".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι ο πρωτογενής κλάδος μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην επάνοδο της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ, ανακοίνωσε ότι στις 11 Φεβρουαρίου δίνεται η εκκίνηση της προετοιμασίας για τη διοργάνωση της συμμετοχής της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στην 82η ΔΕΘ.
 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ -HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφερόμενος στο ρεκόρ συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση, τόνισε ότι στα αξιοσημείωτα αυτής της πολύ σημαντικής επίδοσης είναι πως οι ξένοι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από Αυστρία,Βουλγαρία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Ουγγαρία,Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 37 χώρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων (ΕΚΑΓΕΜ) Ανδρέας Κουτσοκώστας κι ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) Ιωάννης Χίγκας, παρουσίασαν στοιχεία για τις συμμετοχές των μελών τους, ενώ ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ -HELEXPO Αλέξης Τσαξιρλής και ο υπεύθυνος διοργάνωσης της Zootechnia Βασίλης Σπύρου μίλησαν για το μεγάλο ενδιαφέρον των εκθετών και των επισκεπτών που συγκεντρώνει η φετινή διοργάνωση.

Το "προφίλ" της έκθεσης

Η Zootechnia καλύπτει συνολικά 14.350 τ.μ.στεγασμένων και υπαίθριων εγκαταστάσεων, έναντι 12.937 τ.μ., το 2015. Τη 10η Zootechnia θα επισκεφθούν ξένοι hosted buyers από δέκα χώρες, αλλά και 300 επισκέπτες από ομαδικές συμμετοχές από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και την Βουλγαρία.

Την έκθεση υποστηρίζουν οι σημαντικότεροι φορείς του κλάδου που είναι η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και  ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

Διευρυμένο ρόλο στην έκθεση διαδραματίζει το Pet Festival το οποίο περιλαμβάνει το International Dog Festival, το μεγάλο σαλόνι All about cats και την ενότητα Groom Expo. Πόλος έλξης είναι και το 6ο Σαλόνι Αλόγου, όπου θα παρουσιαστούν 50 και πλέον άλογα, ελληνικών και άλλων φυλών.

Εξάλλου, ευρύ είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Zootechnia, οι ώρες λειτουργίας της οποίας είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα τις καθημερινές και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (σ.σ. τελευταία ημέρα της διοργάνωσης) και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου. 

Ε.Σ
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana